Τετάρτη 19 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Περιοδεία στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου

Από τη συζήτηση με τους εργαζομένους στο ΕΑΚ Βόλου
Από τη συζήτηση με τους εργαζομένους στο ΕΑΚ Βόλου
Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) και, γενικότερα, ο Αθλητισμός στη χώρα μας και οι προτάσεις του ΚΚΕ για την εξασφάλιση του δικαιώματος της νεολαίας και του λαού στη δωρεάν άθληση και φυσική αγωγή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Μαγνησίας Γιώργος Λούμας και ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αποστόλης Νάνος, με τους εργαζόμενους στο ΕΑΚ Βόλου, κατά την επίσκεψή τους εκεί.

Οπως σημειώθηκε, σε όλα σχεδόν τα ΕΑΚ της χώρας οι εγκαταστάσεις συντηρούνται, είτε με την υπερπροσπάθεια των λίγων εργαζομένων, είτε από τα ίδια τα σωματεία, πολλές φορές και από την τσέπη των αθλητών. Πολλές εγκαταστάσεις βρίσκονται, μόνιμα, υπό την απειλή διακοπής του ηλεκτρικού. Κάποιες, μάλιστα, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για τη λειτουργία και την ασφάλειά τους - δεν έχουν και αδειοδότηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες - κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για τους αθλούμενους.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ σημείωσαν ότι, σήμερα, ο αθλητισμός και η αναψυχή της λαϊκής οικογένειας έχουν γίνει πολυτέλεια και οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πληρώσουν για να αθληθούν, ή ακόμα και να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα.

«Είμαστε» - επεσήμαναν - «σε μια περίοδο που τα σχέδια της ΕΕ και των βιομηχάνων δίνουν τη χαριστική βολή στον Αθλητισμό, που, με πρόφαση την οικονομική κρίση, η πολιτεία προσφέρει ψίχουλα ως κρατική χρηματοδότηση. Ρίχνουν τη χαριστική βολή στον Αθλητισμό, παραδίνοντάς τον στα ιδιωτικά συμφέροντα και τον μετατρέπουν σε επικερδή επιχείρηση για τους επιχειρηματίες και πολυτέλεια για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τα παιδιά τους».

Αναφέρθηκαν στις αγωνιστικές διεκδικήσεις που χρειάζεται να γίνουν υπόθεση του λαού και είναι:

  • Να στελεχωθούν όλα τα ΕΑΚ, αλλά και κάθε αθλητική εγκατάσταση, με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να ικανοποιούνται οι λαϊκές ανάγκες.
  • Να συντηρηθούν με τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα μέσα οι υποδομές, ώστε να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.
  • Να δοθεί χρηματοδότηση, ώστε να σταματήσει η εισφορά της λαϊκής οικογένειας.
  • Η Απόδοση στους δήμους της τακτικής επιχορήγησης στο ύψος των σύγχρονων λαϊκών αναγκών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τόσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και για τα σωματεία - συλλόγους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ