Πέμπτη 20 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ - ΚΝΕ
Διαμαρτυρία για τη μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού - Αθλητισμού
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με αφορμή τις πρόσφατες κυβερνητικές εξαγγελίες για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε αθλητικές ομοσπονδίες, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης το ΚΚΕ και η ΚΝΕ.

Οι συγκεντρωμένοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, δήλωσαν με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή τους στη νέα μείωση των αθλητικών επιχορηγήσεων για το 2014 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την ΓΓΑ και αγγίζει το 50% σε σχέση με πέρσι, εκφράζοντας παράλληλα τη θέση του Κόμματος ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες για τους εργαζομένους στο χώρο, βάζοντας παράλληλα τους τίτλους τέλους για τα ερασιτεχνικά σωματεία, τον σωματειακό αθλητισμό, οδηγώντας στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του αθλητισμού. Οπως τόνισαν, και με τις νέες εξελίξεις ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία θα στερηθούν το αναγκαίο για την υγεία και την προσωπικότητά τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή, το οποίο υποβαθμίζεται συνολικά και μετατρέπεται σε πολυτέλεια μόνο για όσους έχουν να πληρώσουν.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, ο οποίος σε δήλωσή του επεσήμανε:

«Η σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας, που διοργανώνει η ΚΝΕ, γίνεται για να εκφραστεί η αντίθεσή μας -και με αυτόν τον τρόπο, αλλά και με άλλες πρωτοβουλίες- στη νέα περικοπή των επιχορηγήσεων στο σωματειακό αθλητισμό. Ουσιαστικά, αυτή η νέα περικοπή οδηγεί σε λουκέτο το σωματειακό αθλητισμό στη χώρα μας, που πέρα από τις ευθύνες που υπάρχουν σε σχέση με τις Ομοσπονδίες, το κρίσιμο είναι ότι μετατρέπεται πλέον ο αθλητισμός, το δικαίωμα αυτό, σε εμπόρευμα, στο πλαίσιο μιας πολιτικής, που δεν αφορά μόνο το σωματειακό αθλητισμό, αφορά τους δήμους και την ανταπόδοση για την παροχή οποιασδήποτε αθλητικής υποδομής. Αφορά τα σχολεία, που μειώνεται η ώρα Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα. Αφορά συνολικότερα αυτό το δικαίωμα, στην άσκηση για όλο το λαό, που λέει και το σύνθημα, το οποίο η πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ ουσιαστικά το καταργεί. Θα ακολουθήσει συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Κόμματός μας με τον υφυπουργό Αθλητισμού την Παρασκευή και μια σειρά άλλες πρωτοβουλίες και διεκδίκησης, αλλά και στη Βουλή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ