Τρίτη 15 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ψηφίζουν σήμερα και αύριο οι δημοσιογράφοι

Ανακοίνωση της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη διεξάγονται οι επαναληπτικές εκλογές για τις θέσεις του Προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, για τα Πειθαρχικά Συμβούλια, το Μορφωτικό ίδρυμα και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο, σε όποια ΜΜΕ δεν εκλέχτηκαν στον πρώτο γύρο λόγω του αντιδημοκρατικού πλειοψηφικού συστήματος που ισχύει.

Σχετικά με τη θέση της στις επαναληπτικές εκλογές, με ανακοίνωσή της η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» υπογραμμίζει τα εξής:

- Το απαράδεκτο εκλογικό σύστημα καλλιεργεί και ενισχύει τις «παραγοντίστικες» αντιλήψεις και πρακτικές, βάζοντας στην άκρη τα προβλήματα, τις θέσεις και προτάσεις για την αντιμετώπισή τους. Ανεξάρτητα από τις διακηρύξεις των υποψηφίων, αλλά και τις επιμέρους μεγαλύτερες ή μικρότερες διαφορές αυτών που διεκδικούν τις θέσεις του Προεδρείου, η μέχρι σήμερα πρακτική και τακτική τους - όπως και το ατέλειωτο «αλισβερίσι» των ημερών αυτών - μόνο τις εγγυήσεις για την τόσο αναγκαία, άλλη πορεία της ΕΣΗΕΑ δεν προσφέρουν.

- Η «επόμενη μέρα» στην ΕΣΗΕΑ θα κριθεί, πρώτα και κύρια, από την αγωνιστική ενεργοποίηση όλων των δημοσιογράφων, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης και της ενημέρωσης. Στην κατεύθυνση αυτή, η «Δημοσιογραφική Συνεργασία» απλώνει χέρι συνεργασίας σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε παράταξη που θεωρεί άμεση και επιτακτική την ανάγκη αναπροσανατολισμού και ανασυγκρότησης του σωματείου μας. Πρώτο βήμα, η αγωνιστική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη και η συνέχεια του αγώνα για να μην περάσουν τα αντιασφαλιστικά κυβερνητικά σχέδια, αλλά και η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων για τη διεκδίκηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας του κλάδου.

Υποψήφιοι της «Δημοσιογραφικής Συνεργασίας» που συμμετέχουν στις επαναληπτικές εκλογές είναι: Για το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό η Ελένη Ανδριανού και ο Αρης Καρρέρ. Για το Δευτεροβάθμιο ο Χρήστος Γιαννακόπουλος - Πριτσαπίδουλας και για τους αντιπροσώπους των Συνταξιούχων η Αριστούλα Ελληνούδη - Περλέγκα και ο Χρήστος Τζιτζιλώνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ