Σάββατο 22 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Ανακαλύφθηκε μεγάλο τούνελ στη Γάζα

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Ενα τούνελ βάθους 20 μέτρων και μήκους πολλών εκατοντάδων μέτρων που εκτείνεται από τη Λωρίδα της Γάζας έως το Νότιο Ισραήλ ανακοίνωσε χτες πως εντοπίστηκε από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού ο εκπρόσωπός του, συνταγματάρχης Πέτερ Λέρνερ.

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος απέφυγε να αποκαλύψει την ακριβή περιοχή στην οποία εντοπίστηκε το μεγαλύτερο υπόγειο πέρασμα Παλαιστινίων που έχει ανακαλυφθεί έως σήμερα επικαλούμενος λόγους ασφαλείας. Υποστήριξε ότι ο ισραηλινός στρατός θα εντατικοποιήσει τις έρευνες σε όλη τη μεθόριο του Νότιου Ισραήλ, ώστε να εντοπίσει και να σφραγίσει ανάλογα υπόγεια περάσματα.

Ο εκπρόσωπος της «Χαμάς», Αμπού Ομπέιντα, παραδέχθηκε την ύπαρξη του τούνελ, προσθέτοντας ότι εντοπίστηκε από τις ισραηλινές αρχές εξαιτίας πρόσφατων καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσαν υποχώρηση του εδάφους.

Μέσα στο 2013, οι ισραηλινές αρχές εντόπισαν άλλα τρία υπόγεια περάσματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ήταν μήκους μόλις ενός χιλιομέτρου. Αυτά τα περάσματα ήταν προσπάθειες για το σπάσιμο του βάρβαρου αποκλεισμού που έχει επιβάλει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Απεργία τριών βδομάδων από τους Ισραηλινούς διπλωμάτες

Αντίθετα με τη μεγάλη δημοσιότητα που έδωσαν στο παραπάνω θέμα σχεδόν όλα τα ισραλινά ΜΜΕ, τηρούσαν σιγή ιχθύος για τη μεγάλη απεργία που πραγματοποιούν από τις 4 Μάρτη πάνω από το 90% των Ισραηλινών διπλωματών που υπηρετούν στο εξωτερικό με μισθολογικά και εργασιακά αιτήματα.

Η απεργία των Ισραηλινών διπλωματών έχει μπλοκάρει τις επισκέψεις αρκετών Ισραηλινών αξιωματούχων στο εξωτερικό με εξαίρεση ίσως εκείνη που πραγματοποιεί από χτες ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν στην Αθήνα. Εάν ο απεργιακός αγώνας των Ισραηλινών διπλωματών συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα, τότε θεωρείται σχεδόν βέβαιη η αναβολή της επίσκεψης που έχει προγραμματίσει για τις αρχές Απρίλη σε Κολομβία, Μεξικό και Παναμά ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου, καθώς και εκείνη που έχει προγραμματίσει στα Ιεροσόλυμα εντός του Μάη ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ