Πέμπτη 27 Μάρτη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αντιλαϊκά τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δ. Οικονομάκου

«Η δημοτική αρχή του κ. Νίκα τίμησε τη στήριξη που είχε από τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. και εφάρμοσε με συνέπεια την αντιλαϊκή γραμμή της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και των παλιότερων κυβερνητικών σχηματισμών», δήλωσε ο Δημήτρης Οικονομάκος, υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τις προγραμματικές δηλώσεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής του Π. Νίκα.

Για το γεγονός ότι ο απερχόμενος δήμαρχος «έβαλε στην πρώτη γραμμή τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου», ο Δ. Οικονομάκος σχολιάζει: «Η πρόσφατη δήλωση, όμως, της δημοτικής αρχής ότι σκοπός των δομών αυτών είναι η προστασία του συστήματος από "κοινωνικές αντιδράσεις" έξω από τα όρια της νομιμότητας, ομολογεί ότι τη δημοτική αρχή την ενδιαφέρουν οι εργαζόμενοι που έχουν περιέλθει σε δεινή κατάσταση τόσο όσο δεν αντιδρούν και δεν "εκρήγνυνται"». Και εγκαλεί τη δημοτική αρχή για ατιμία να παρουσιάζει το «ξεροκόμματο» σαν μεγάλο έργο του δήμου, εκμεταλλευόμενη τα αγνά αισθήματα εκατοντάδων Καλαματιανών, που προσφέρουν από το υστέρημά τους.

Σε ό,τι αφορά τα «μεγάλα έργα» ο Δ. Οικονομάκος υπογραμμίζει ότι «πρόκειται σχεδόν αποκλειστικά για έργα καλλωπισμού κεντρικών οδών, με στόχο την προσέλκυση τουρισμού, από τον οποίο δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της Καλαμάτας», την ώρα που «σημαντικά έργα για το λαό της περιοχής, που κινδυνεύει η ζωή του και η περιουσία του από πλημμύρες, σεισμούς και πυρκαγιές βλέπουμε να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες».

Για τα σκουπίδια ο Δ. Οικονομάκος επισημαίνει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής: «Οχι μόνο για τη μέχρι τώρα διαχείριση που τα σκουπίδια της Καλαμάτας θάβονταν στο δάσος της Φολόης, αλλά και για τη στήριξη της πολιτικής που μας έφτασε ως εδώ. Οπως και για το φαγοπότι από τους διάφορους σκουπιδοεργολάβους, τα τρωκτικά και τους σωτήρες με τις "πρωτοποριακές" μεθόδους διαχείρισης των απορριμμάτων. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας ενημέρωσε ποτέ η δημοτική αρχή για το πού πάνε τα σκουπίδια. Επιπλέον, οι μεθοδεύσεις κυβέρνησης - Περιφέρειας που στηρίζει ο κ. Νίκας μετατρέπουν το σκουπίδι σε χρυσάφι για τους ομίλους που θα ασχοληθούν με τη διαχείρισή του. Από 61 ευρώ τον τόνο που επιβαρύνονται σήμερα, θα εκτιναχθεί στα 150 ευρώ τον τόνο».

Τέλος, σημειώνεται η «αφωνία» του Π. Νίκα για τη δραματική κατάσταση του Φορέα Κοινωνικής Πολιτικής και Αθλητισμού, για την κατάσταση στην Τέντα, στο στάδιο και το κολυμβητήριο, στα γήπεδα ποδοσφαίρου, για το Μέγαρο Χορού που ετοιμάζεται να δοθεί «προίκα» στο ντόπιο κεφάλαιο, όταν οι λαϊκές οικογένειες στενάζουν με τα δίδακτρα στις σχολές του «Φάρις» και οι ερασιτεχνικές ομάδες με τα υπέρογκα χαράτσια στο Πνευματικό Κέντρο και τη νέα αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

«Η παρουσίαση ανέδειξε πως η δημοτική αρχή υπηρέτησε και προώθησε πιστά και πετυχημένα την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης στο δήμο. Ο λαός όμως έχασε και πρέπει να τους τιμωρήσει, να πληρώσουν για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής», καταλήγει ο Δ. Οικονομάκος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ