Σάββατο 29 Μάρτη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΚ ΜΕΞΙΚΟΥ
Καταγγέλλει τις απειλές κατά της ζωής στελεχών του

Από λαϊκή κινητοποίηση τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του Νιέτο
Από λαϊκή κινητοποίηση τον περασμένο Σεπτέμβρη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική του Νιέτο
ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ.-- Τις απειλές και τη στοχοποίηση μελών και στελεχών του από αστούς δημοσιογράφους που εκτελούν υπηρεσία για λογαριασμό της αντιδραστικής κυβέρνησης, καταγγέλλει το ΚΚ Μεξικού. Μάλιστα αυτές οι ενέργειες γίνονται με απειλητικά τηλεφωνήματα, προειδοποιήσεις για δολοφονίες και δημοσιεύματα, όπως ακριβώς συνέβη πριν από κάποιο διάστημα στο στέλεχος του Κόμματος στην επαρχία Γκερέρο, Ραϊμούντο Βελάσκες, που δολοφονήθηκε, όπως και σε άλλα στελέχη που επίσης εκτελέσθηκαν. Βασική «κατηγορία» που διαδίδεται από τα ΜΜΕ για τα στελέχη του Κόμματος είναι ότι «στηρίζουν την ένοπλη πάλη και είναι τα ίδια αντάρτες».

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο έχουν βρεθεί στελέχη από την Οαχάκα, όπως ο Γκουστάβο Λόπεζ Ορτέγκα, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλες πόλεις και επαρχίες κατά στελεχών του Κόμματος και της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Οπως σημειώνει το ΚΚ Μεξικού στην ανακοίνωση-καταγγελία του, «το Κόμμα θα συνεχίσει πιο αποφασιστικά τη δράση του, δεν πρόκειται να λυγίσει και να κάνει πίσω και ταυτόχρονα θέτει ως υπεύθυνη την κυβέρνηση του Ενρίκε Πένια Νιέτο και τον κατασταλτικό της μηχανισμό, για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον μελών και στελεχών του, που μπορεί να γίνει με οποιαδήποτε δικαιολογία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ