Πέμπτη 3 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενόψει και της απεργίας

Πρόγραμμα δράσης με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Στάση εργασίας (12 μ. - 3 μ.μ.) στις 8/4 και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 9/4 αποφάσισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά. Αντιδρούν στην υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που έχει φέρει τα δημόσια νοσοκομεία σε οριακή κατάσταση, με μεγάλες ελλείψεις, στην παράταση της 5ετούς θητείας των γιατρών για ένα χρόνο προτού μονιμοποιηθούν και στην κινητικότητα των γιατρών απ' τα νοσοκομεία του πρώην ΙΚΑ.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο, μετά τη συγχώνευση των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ, περισσότεροι από 200 γιατροί και οδοντίατροι μετακινήθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία με τις εργασιακές σχέσεις που είχαν πριν. Δηλαδή 5,5 ώρες εργασίας και διατήρηση του ιδιωτικού ιατρείου. Με τροπολογία που ψηφίστηκε στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο, από την ερχόμενη Τρίτη 8/4 το παραπάνω ιατρικό προσωπικό μπαίνει για ένα μήνα σε διαθεσιμότητα.

Σε αγωνιστικές παρεμβάσεις προχωρούν τις επόμενες μέρες μέχρι και την απεργία στις 9 Απρίλη και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δημόσιων νοσοκομείων μετά από Γενικές Συνελεύσεις ή αποφάσεις των σωματείων.

Στον «Ευαγγελισμό», θα γίνει σύσκεψη σήμερα με εργαζόμενους στα εργολαβικά συνεργεία. Την Παρασκευή συγκέντρωση οδηγών και γιατρών που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, τη Δευτέρα το πρωί συγκέντρωση στο Χειρουργικό και το μεσημέρι στα Επείγοντα, την Τρίτη το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Επείγοντα μαζί με μαζικούς φορείς της περιοχής.

Στο Ασκληπιείο Βούλας, αποφασίστηκαν καθημερινές 4ωρες στάσεις εργασίας (7 - 11 π.μ.) έως και τις 8/4. Σήμερα θα γίνει ενημέρωση των κατοίκων των Νότιων προαστίων, αύριο, Παρασκευή, ενημέρωση των ασθενών στη γενική εφημερία, τη Δευτέρα ξανά ενημέρωση των κατοίκων και την Τρίτη το πρωί συγκέντρωση στην κάτω πύλη του νοσοκομείου. Επίσης, η Γενική Συνέλευση αποφάσισε τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα.

Στο «Σωτηρία» έγινε χτες το πρωί κινητοποίηση εργαζομένων και οδηγών του νοσοκομείου ενάντια στη διαθεσιμότητα και για τα προβλήματα του νοσοκομείου. Στο ΨΝΑ (Δαφνί) αποφασίστηκε στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) την Παρασκευή και συγκέντρωση στη λεωφόρο Καβάλας.

Χτες, οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έκαναν αποκλεισμό του εισπρακτικού μηχανισμού των εξωτερικών ιατρείων και ανοιχτή συνέλευση στο χώρο των εξωτερικών ιατρείων. Παλεύουν για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και συνεχίζουν τον αγώνα τους με 24ωρη απεργία σήμερα, Πέμπτη, στα χειρουργεία και αύριο, Παρασκευή, στα εξωτερικά ιατρεία.

Τέλος, το Σωματείο Εργαζομένων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου καταγγέλλει ότι η συρρίκνωση των μαιευτικών - γυναικολογικών κλινικών και η μεταφορά τους από τον 3ο όροφο στον 4ο όροφο εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια των γυναικών και των νεογέννητων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ