Παρασκευή 4 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
Η προετοιμασία των μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλία

Σε εξέλιξη είναι μια πλούσια πολιτική - πολιτιστική δραστηριότητα των Μαθητικών Οργανώσεων της ΚΝΕ στη Θεσσαλία με το σύνθημα «ΕΕ vs Νεολαία Σπάσε τα δεσμά». Περιοδείες, εξορμήσεις, συσκέψεις, πολύμορφη προπαγάνδα, αλλά και η προετοιμασία του προγράμματος των Μαθητικών Φεστιβάλ της οργάνωσης, με τα οποία θα κορυφωθεί όλη αυτή η δραστηριότητα. Στη Λάρισα, το Σάββατο 12 Απρίλη, πλατεία Λαμπρούλη (Φρούριο), στο Βόλο την Παρασκευή 11 Απρίλη, παραλία (έξω από το Θόλο), στα Τρίκαλα Σάββατο 12 Απρίλη, πλατεία Ρήγα Φεραίου και την ίδια μέρα στην Καρδίτσα, στο Παυσίλυπο.

Χιλιάδες όμορφα υλικά της ΚΝΕ αλλάζουν χέρια καθημερινά μέσα και έξω από τα σχολεία. Εχει φτιαχτεί ερωτηματολόγιο που αξιοποιείται στην κουβέντα με τους μαθητές, με ερωτήματα όπως: «Ποιοι και για ποιο λόγο δημιούργησαν την Ευρωπαϊκή Ενωση;», «Ποια κόμματα στηρίζουν την ΕΕ και την πολιτική της;», «Οι κυβερνήσεις της χώρας ασχολούνται ουσιαστικά με τα προβλήματα της νεολαίας;», «Πώς πιστεύεις ότι θα λυθούν τα προβλήματά σου;» κ.ά. Ειδικά το τελευταίο διάστημα σε κάθε σχολείο, γειτονιά, φροντιστήριο, μαθητικό στέκι, σε χώρους πολιτισμού και αθλητισμού η παρέμβαση της Οργάνωσης βάζει τη σπίθα για να ανοίξει πλούσια συζήτηση. Αναπτύσσονται προβληματισμοί για τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, γίνονται αρκετές ερωτήσεις σε σχέση με την ΕΕ και το σύνθημα του Μαθητικού Φεστιβάλ, δημιουργείται κλίμα και ενθουσιασμός για τις δραστηριότητες και το πρόγραμμα.

Δεκάδες «ομάδες δουλειάς» μαθητών σε όλη την περιοχή προετοιμάζονται, βάζουν το δικό τους πρόγραμμα μέχρι και τη μέρα του Φεστιβάλ. Σιγά - σιγά οι γειτονιές στολίζονται, παίρνουν χρώμα... με αφίσες, πανό, stencil, τρικάκια κ.λπ. Αξιοποιώντας τη συζήτηση με τα ερωτηματολόγια ετοιμάζονται τα πρώτα ταμπλό, ενώ στις συσκέψεις με μαθητές και γονείς που οργανώνονται στις συνοικίες των πόλεων και στα χωριά η κουβέντα εμπλουτίζεται και με άλλες πρωτοβουλίες όπως προβολή ενός βίντεο, παιχνίδι γνώσεων «ο κόσμος γύρω μας, μπορούμε να το αλλάξουμε;», παρουσίαση μιας συλλογικής εργασίας. Οι εργασίες των μαθητών που φτιάχτηκαν για τον πανελλαδικό διαγωνισμό συλλογικής εργασίας της ΚΝΕ θα κυριαρχήσουν στο πρόγραμμα των φεστιβάλ. Σε Βόλο και Τρίκαλα οργανώνεται διαγωνισμός σκίτσου, στη Λάρισα, παιδιά που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, το parkour, τη standup comedy ετοιμάζονται να παρουσιάσουν κάτι για το Φεστιβάλ. Επίσης, στο Βόλο ομάδες μαθητών που ασχολούνται με το χορό και τον αθλητισμό θα συμμετάσχουν στο Φεστιβάλ. Στα Τρίκαλα, μια μαθητική θεατρική ομάδα προετοιμάζεται, ενώ ομάδες αθλητών μαθητών και η κινηματογραφική ομάδα του 1ου ΓΕΛ συζητάνε για το πώς θα συμβάλουν στο Μαθητικό Φεστιβάλ. Σε όλες τις πόλεις της Θεσσαλίας τα προβλήματα και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες στα σχολεία είναι στο επίκεντρο της συζήτησης όλης αυτής της δραστηριότητας. Τέλος, τα μουσικά μαθητικά σχήματα που ντύνουν με τις μουσικές τους το πρόγραμμα των Φεστιβάλ θα ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους μαθητές ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!


Αχιλλέας ΣΙΜΟΣ
Μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ