Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΒΟΛΟΣ
Η ψήφος στο ΚΚΕ επιστρέφει στον ίδιο το λαό και τους αγώνες του

Εκδήλωση παρουσίασης των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βόλου και την αντιπεριφέρεια Μαγνησίας

Από την εκδήλωση στο Βόλο
Από την εκδήλωση στο Βόλο
Σε κλίμα αισιοδοξίας και αγωνιστικότητας έγινε, το περασμένο Σάββατο, η παρουσίαση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας και το Δήμο Βόλου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του δημαρχείου της πόλης.

Τη δέσμευση ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται δίπλα στο λαό και μετά τις εκλογές του Μάη διατύπωσε, μιλώντας στην εκδήλωση, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προσθέτοντας ότι η δύναμη που θα δώσει ο λαός στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ θα επιστρέψει στον ίδιο, μέσα από τους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του.

Μιλώντας, στη συνέχεια, ο Γιώργος Λούμας, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, σημείωσε, ανάμεσα στα άλλα: «Εμείς έχουμε πλεονέκτημα έναντι των υποψηφίων των άλλων κομμάτων. Γιατί φερετζέδες και μπούργκες δεν βάζουμε, είμαστε ξεκάθαροι και για τα γενικότερα προβλήματα και για τα ζητήματα της Τοπικής Διοίκησης. Γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που δεν έχει εξαρτήσεις από το κεφάλαιο κι από κανέναν άλλο, γιατί δεν καλούμε τους εργαζόμενους να επιλέγουν άλλες σημαίες παρά μόνο τη σημαία της εργατικής τάξης, γιατί δε δεσμευόμαστε από κανέναν και δε λογοδοτούμε σε κανέναν παρά μόνο στο λαό. Γιατί το ΚΚΕ δικαιώθηκε στις θέσεις του, ότι τα περισσότερα προβλήματα απορρέουν από τη γενική πολιτική γραμμή.

Παίρνοντας το λόγο ο Αποστόλης Νάνος, υποψήφιος δήμαρχος Βόλου, σημείωσε αναφερόμενος στους άλλους υποψηφίους: «Σκοτινιώτης και Μπέος: Τα δύο πρόσωπα της συγκυβέρνησης, το δήθεν προοδευτικό και το αντιδραστικό. Γιατί ο νυν δήμαρχος Βόλου και εκ νέου υποψήφιος Π. Σκοτινιώτης, είναι ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στην πόλη μας, έχοντας και τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Ο εμπνευστής και αρχιτέκτονας του "Καλλικράτη", με την ταμπέλα του προοδευτικού και του καινοτόμου, χωρίς ίχνος ουσιαστικού έργου στην πόλη μας στη θητεία του. Δεν υπάρχει αντεργατικός - αντιλαϊκός νόμος που να μην τον εφάρμοσε.

Στην ίδια κατεύθυνση, μέρος του συστήματος και ο Μπέος, στηρίζεται και από στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης, στο άλλο πρόσωπό της, το πιο αντιδραστικό. Με οσμή αποδυτηρίου, παράγκας και μπουζουκλερί, μαζί με τους γραμμωμένους σωματοφύλακες της πόλης, ετοιμάζεται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, για να κάνει το Βόλο "Μονακό".

Κι από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον εκπρόσωπό του, Μ. Πατσιαντά, υπόσχεται και αυτός ανάπτυξη χρησιμοποιώντας τα ίδια "εργαλεία" με άλλη "συνταγή", με την αλλαγή της κυβέρνησης και μέσα στη μέγγενη της ΕΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε εξετάσεις μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια και μέσα στο κίνημα όλο αυτό το διάστημα. Ψήφισε τα πεντάμηνα, τις ΚΟΙΝΣΕΠ, αποθέωσε και στήριξε τις ΜΚΟ, στήριξε και στηρίζει τις ΣΔΙΤ.

Γι' αυτό λέμε ότι η μόνη εναλλακτική, ρεαλιστική, άμεσα υλοποιήσιμη, λύση, ενόψει των εκλογών, είναι: Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση είτε από την πλειοψηφία είτε από τη μειοψηφία, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ, θυμίζοντας και την πολιτική πρόταση του Κόμματος: Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Ψήφο στο ΚΚΕ παντού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ