Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ»
Ψίχουλα για τη διαχείριση της εξαθλίωσης

Την κατανομή του αποκαλούμενου «κοινωνικού μερίσματος», δηλαδή ένα ελάχιστο μέρος από το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού σχεδιάζει σε αυτήν τη φάση η συγκυβέρνηση ενόψει και επερχόμενων εκλογών του Μάη. Η προετοιμασία του μέτρου συζητήθηκε χτες σε σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα με εκπροσώπους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με την ενημέρωση, από το υπουργείο Οικονομικών το βοήθημα θα καταβληθεί εφάπαξ σε επίπεδο νοικοκυριού και με βάση εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία διαμορφώνονται χαμηλότερα και από τα όρια της επίσημης φτώχειας.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τις υπάρχουσες επεξεργασίες παίρνονται υπόψιν τα εξής:

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα αφορά σε ποσά μέχρι 6.000 ευρώ με προσαυξήσεις ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού, συγκεκριμένα μέχρι 8.000 ευρώ για τους 2 συζύγους και μέχρι 10.000 ευρώ στην περίπτωση 4μελούς νοικοκυριού. Να σημειωθεί ότι στα εν λόγω συμπεριλαμβάνονται και τα λεγόμενα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία, αυτομάτως βγάζουν εκτός ενίσχυσης δεκάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά.

Το εφάπαξ βοήθημα ορίζεται στα 500 ευρώ για ένα άτομο και προσαυξάνεται κατά 1/3 (166,7 ευρώ) για το σύζυγο και κατά 1/6 (83,3 ευρώ) για τα ανήλικα και προστατευόμενα παιδιά του νοικοκυριού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα οι εκταμιεύσεις των ποσών προς τους δικαιούχους προγραμματίζονται να γίνουν μέχρι τις 9 Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ