Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ EY. BENIZEΛOΥ
Νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού από ΠΑΣΟΚ και «Ελιά»

Νέες παγίδες εγκλωβισμού του λαού στον αντιλαϊκό ευρωμονόδρομο επιχειρεί να στήσει το ΠΑΣΟΚ, με καλλιέργεια φρούδων ελπίδων περί οφέλους των λαϊκών στρωμάτων από την καπιταλιστική ανάκαμψη. Σε διακαναλική συνέντευξή του την Κυριακή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος έταξε «ανάκαμψη» και «έξοδο από την κρίση», που αφορούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, αποκρύπτοντας ότι στήνονται πάνω στα ερείπια των λαϊκών δικαιωμάτων, αναπαράγοντας κυβερνητικές θριαμβολογίες για σχεδιαζόμενη έξοδο στις αγορές.Επέμεινε για πολιτική σταθερότητα, ζητώντας υποταγή του λαού για την κερδοφορία του κεφαλαίου

Στην υπόθεση Μπαλτάκου (που επιβεβαιώνει τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με τμήματα του κρατικού μηχανισμού) κάλυψε πλήρως τον πρωθυπουργό. Επεχείρησε δε να αποσείσει τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, ισχυριζόμενος ότι φανερώθηκε ο ρόλος του ως «προοδευτικού πόλου» στην κυβέρνηση. Ζήτησε μάλιστα ενίσχυσή του στις ερχόμενες εκλογές για τη συμμετοχή του στην επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το όραμά τους το έχει ξαναδεί ο λαός

Υπερασπίστηκε την «Ελιά» (ΠΑΣΟΚ, κόμμα Λοβέρδου, «58», άλλες κινήσεις της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας): «Το νέο σχήμα μας που συσπειρώνει τη δημοκρατική παράταξη (...) Δεν είναι το πλήρες σχήμα, είναι όμως ένα πρώτο βήμα πολύ σημαντικό κι ένα όχημα που επιτρέπει να κινηθεί όλη η παράταξη μαζί, αν όχι όλοι μαζί στις ευρωεκλογές, αμέσως μετά με βάση τα μηνύματα που θα στείλει ο ελληνικός λαός», είπε, προαναγγέλλοντας επιτάχυνση εξελίξεων στην ανασύνθεση της λεγόμενης κεντροαριστεράς.

Προς τούτο διαφήμισε το ευρωψηφοδέλτιο του σχήματος, μιλώντας για «φρέσκα πρόσωπα, νέα σε ηλικία ή νέα σε ιδέες και σε δημόσια παρουσία», που «εκφράζουν το νέο και το ανανεωτικό στην πολιτική ζωή». Στην πραγματικότητα, όλοι στο ΠΑΣΟΚ και την «Ελιά» επιμένουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο που οδήγησε το λαό στην κρίση και τη χρεοκοπία, φέρνει ακόμα χειρότερα στο μέλλον. Επανέλαβε δε ότι ισχύει πάντα η πρόσκληση στη ΔΗΜΑΡ να επανέλθει στην κυβέρνηση.

Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί την επιχειρηματολογία της Χρυσής Αυγής, την οποία χαρακτήρισε «εγκληματική οργάνωση που λειτουργεί πλήρως». Ανέφερε ότι «θέμα εκλογών δεν υπάρχει», ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των ερχόμενων εκλογών, ενώ ερωτώμενος για τη δήλωσή του ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έχει «μεγάλες εκκρεμότητες» με το ΠΑΣΟΚ, διευκρίνισε ότι εννοούσε πολιτικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ