Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Το Len Trophy γυναικών κατέκτησε ο Ολυμπιακός

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επέστρεψαν στην Ελλάδα παρέα με το τρόπαιο του Len Trophy

Eurokinissi

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού επέστρεψαν στην Ελλάδα παρέα με το τρόπαιο του Len Trophy
Με ένα... παλικαρίσιο γκολ της Αυστραλέζας Νοξ (έχοντας δυο αντίπαλες πάνω της), 23'' πριν το φινάλε, ο Ολυμπιακός, στο τελικό του φετινού Len Trophy γυναικών, επικράτησε της οικοδέσποινας του φάιναλ φορ Φιρένζε με 10-9, κατακτώντας το τρόπαιο. Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, ενώ το συγκεκριμένο τρόπαιο έρχεται στην Ελλάδα για τρίτη φορά, μετά τις ανάλογες επιτυχίες της Βουλιαγμένης (2003) και του Εθνικού (2010). Μάλιστα, στην ίδια πόλη, ο Ολυμπιακός πριν έξι χρόνια είχε φθάσει πάλι σε αντίστοιχο τελικό, χάνοντας όμως το Κύπελλο από τη Ρόμα.

Ο φετινός τελικός ήταν αμφίρροπος, με εναλλαγές στο σκορ και μεγάλη ένταση στις προσπάθειες των παικτριών. Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως η διεθνής περιφερειακή της ελληνικής ομάδας, Αλκηστη Αβραμίδου, αγωνίστηκε στο παιχνίδι με δυο σπασμένα δάκτυλα από την αρχή του αγώνα, το οποίο διαπιστώθηκε μετά το τέλος του, όταν και διακομίστηκε σε νοσοκομείο της Φλωρεντίας. Πάντως, ο Ολυμπιακός που κατάφερε να προηγηθεί 2 φόρες με διαφορά δυο γκολ (5-3, 9-7) στον αγώνα, έχει παράπονα από τη διαιτησία. Υπενθυμίζεται ότι οι «ερυθρόλευκες» στον ημιτελικό είχαν σημειώσει άλλη μια σπουδαία επιτυχία, επικρατώντας της ισχυρής Κίρισι με 8-5, ενώ η Φιρένζε είχε επιβληθεί της επίσης ρωσικής Χάντι Μανσίσκ με 15-10.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-4, 1-2, 4-3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Τετζαλίδου, Ελ. Πλευρίτου, Σώρα, Μανωλιουδάκη 4, Αβραμίδου, Καλογεράκου, Μαργ. Πλευρίτου 2, Νιαρχάκου, Μπούικα 2, Βασιλακοπούλου, Νοξ 2, Σταματοπούλου.

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ: Λάβι, Μότα 2, Φερίνι, Κολαιότσο, Σετόντσε, Λάπι, Μπαρτολίνι 4, Μάσι, Ρεπέτο 1, Ολίμπι, Τζιάκι 1ι, Κρέγκ 1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ