Τρίτη 8 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προβοκατόρικες ενέργειες έρχονται να νομιμοποιήσουν τα σχέδια καταστολής

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την πρόταση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ για δημιουργία «πανεπιστημιακής αστυνομίας» που υπερπροβλήθηκε από τα αστικά ΜΜΕ, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στο ΠΑΜΑΚ που λειτούργησαν προβοκατόρικα, η ΟΝΝΕΔ, λειτουργώντας ως λαγός, βρήκε την ευκαιρία να ξαναφέρει στην επιφάνεια τις αντιδραστικές της προτάσεις για τη λειτουργία των ΑΕΙ - ΤΕΙ, όπως τη "σύσταση ειδικού σώματος φύλαξης των Πανεπιστημίων", δηλαδή "Πανεπιστημιακής Αστυνομίας". Στόχος της κυβέρνησης είναι δια πυρός και σιδηρού να υλοποιηθεί η πολιτική που μετατρέπει τα ΑΕΙ - ΤΕΙ σε επιχειρήσεις, με τους φοιτητές να πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά για να σπουδάσουν και την έρευνα να υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων. Αυτή η πολιτική πηγαίνει χέρι-χέρι με την ένταση της καταστολής και τη συκοφάντηση των αγώνων.

Το τελευταίο διάστημα, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας, πληθαίνουν περιστατικά που εντάσσονται στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή του δόγματος "νόμος και τάξη" από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως οι πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε φοιτητές που αγωνίζονται, η εισβολή δυνάμεων καταστολής σε ιδρύματα κ.ά.

Ταυτόχρονα, προβοκατόρικες και τυχοδιωκτικές ενέργειες στρώνουν το έδαφος και έρχονται να νομιμοποιήσουν τα σχέδια καταστολής και ποινικοποίησης ενάντια στο φοιτητικό - σπουδαστικό κίνημα. Ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με το φοιτητικό κίνημα. Ενώ και η ίδια η ΔΑΠ έχει "πτυχίο" στους τραμπουκισμούς. Σήμερα (σ.σ. χτες), τραμπούκοι της ΔΑΠ στο ΤΕΙ Λαμίας προσπάθησαν να διαλύσουν εκδήλωση και επιτέθηκαν σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Οι χιλιάδες σπουδαστές και φοιτητές, με συλλογικό αγώνα, να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων και την προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης. Να απομονώσουν προβοκατόρικες ομάδες και τυχοδιωκτικές ενέργειες. Οι φοιτητές και οι σπουδαστές να μετατρέψουν σε όργανα πάλης τους συλλόγους τους, για δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση, για τις σπουδές και το μέλλον που δικαιούνται, για επιστήμη στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προσπάθειες εκφυλισμού και διάλυσης των φοιτητικών εκλογών από τη ΔΑΠ (2019-04-16 00:00:00.0)
Εκλογές βίας και νοθείας από τη ΔΑΠ στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (2019-04-11 00:00:00.0)
Ενέργειες ενάντια στο φοιτητικό κίνημα (2013-04-23 00:00:00.0)
Ο αποκαλυπτικός ρόλος της ηγεσίας της ΠΟΣΔΕΠ (2011-11-26 00:00:00.0)
Προβοκάτσια και καταστολή πάνε χέρι - χέρι (2009-12-09 00:00:00.0)
Σύμπνοια στην κυβερνητική πολιτική (2003-04-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ