Τετάρτη 16 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ
Διεκδικούν στέγη για τα ΤΕΕ

Την ίδια στιγμή καταργούνται ειδικότητες όπως της κομμωτικής στο 2ο ΤΕΕ

Από παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών που αναδεικνύει την υποβάθμιση των ΤΕΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση των μαθητών που αναδεικνύει την υποβάθμιση των ΤΕΕ
«Τρέλα δεν πουλάμε, το δίκιο μας ζητάμε», «θέλουμε σχολή και όχι ένα κλουβί». Με αυτά τα συνθήματα διαδήλωσαν χτες το απόγευμα εκατοντάδες μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Καισαριανής και άλλων σχολείων, γονείς, εκπαιδευτικοί, αλλά και η δημοτική αρχή της πόλης, μπροστά στα έργα της ανέγερσης του νέου κτιρίου των ΤΕΕ. Κύριο αίτημά τους είναι να προχωρήσει άμεσα το υπουργείο Παιδείας και το ΣτΕ στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου σχολείου και να απορριφθεί η προσφυγή που έχουν υποβάλει στο ΣτΕ, δώδεκα κάτοικοι της περιοχής για πάγωμα των έργων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κτίριο που χτίστηκε λίγα χρόνια μετά την κατοχή και στέγαζε, μέχρι και την προηγούμενη χρονιά, εκατοντάδες μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ Καισαριανής. Τον περασμένο Νοέμβρη και μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1999, ευτυχώς - όπως υπογραμμίζουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές - το κτίριο χαρακτηρίστηκε κατεδαφιστέο, παρά τις προσπάθειες κάποιων να αποχαρακτηριστεί από κόκκινο σε κίτρινο. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα τέλη του 2000 και ενώ συνεχιζόταν κανονικά, περίοικοι υπέβαλαν προσφυγή στο ΣτΕ το Φλεβάρη για να σταματήσει το έργο. Ο λόγος είναι ότι διαφωνούν για την τοποθέτηση του κτιρίου στο εν λόγω οικόπεδο (που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Η. Κωνσταντοπούλου - Ναυπακτίας & Ξυπέτης), αφού όπως υποστηρίζουν παρεμποδίζεται η θέα προς το Σκοπευτήριο!.

Το αποτέλεσμα είναι οι περίπου 800 μαθητές του 1ου και 2ου ΤΕΕ να φιλοξενούνται σε αίθουσες του Βιοτεχνικού Κέντρου Καισαριανής, ενώ για τις ώρες των εργαστηρίων αναγκάζονται πολλές φορές να πηγαίνουν σε άλλες περιοχές.

«Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το κτίριο πρέπει να είναι έτοιμο. Κατηγορηθήκαμε ότι θέλουμε να φτιάξουμε ένα μεγαθήριο, τύπου Γκράβας, ότι παίρνουμε αυθαίρετα τα πεζοδρόμια. Τίποτα από όλα αυτά δεν ευσταθεί. Εμείς παλεύουμε για να έχουν τα παιδιά μας ένα σχολείο ασφαλές, με όλες τις προδιαγραφές. Δε θα ησυχάσουμε αν δε δούμε το κτίριο να ολοκληρώνεται, αν δε δούμε τα 800 παιδιά να μπαίνουν στις τάξεις», επισήμανε ο δήμαρχος Καισαριανής Γ. Κατημερτζής. Ενώ ο Σπύρος Αναστασιάδης, πρόεδρος της Ενωσης Γονέων του Δήμου υπογράμμισε ότι «δε θα ανεχτούμε άλλο την υποβάθμιση των ΤΕΕ. Αυτή είναι η πρώτη συγκέντρωση και θα ακολουθήσουν και άλλες». Τη συμπαράστασή του στον αγώνα των μαθητών εξέφρασε και ο Ν. Βοριάς εκπρόσωπος της Ζ` ΕΛΜΕ. Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, εκπρόσωπος της ΝΔ και πολλοί από την εκπαιδευτική κοινότητα.

Να μην καταργηθεί η ειδικότητα της κομμωτικής

Εν τω μεταξύ παρ' όλα τα προβλήματα στέγης που αντιμετωπίζει το 2ο ΤΕΕ σχεδιάζεται και κατάργηση της ειδικότητας της Κομμωτικής. Ετσι την αντίθεσή τους σε αυτό εξέφρασαν χτες το πρωί μαθητές και καθηγητές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τη Διεύθυνση Σπουδών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αθήνα.

Εκεί συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του Τμήματος Σ. Μπακογιάννη όπου του εξέθεσαν την αντίθεσή τους για την κατάργηση της ειδικότητας της κομμωτικής από το ΤΕΕ τους, επισημαίνοντας του ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα στραφούν χιλιάδες μαθητές στην ιδιωτική τεχνική εκπαίδευση. Αυτός με τη σειρά του δεν μπόρεσε να δεσμευτεί, επισημαίνοντας όμως ότι για το σχολικό έτος 2001 -02, δε θα καταργηθεί η ειδικότητα για τον Β' κύκλο χωρίς όμως να απαντήσει τι θα γίνουν οι μαθητές που φοιτούν στην Α' κύκλο και στη Β' τάξη στην ειδικότητα αυτή.

Χτες το απόγευμα επίσης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους οι μαθητές του 2ου ΤΕΕ Καισαριανής πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Καισαριανής, ενώ στη συνέχεια έκλεισαν τη λεωφόρο Υμηττού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ