Πέμπτη 10 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Συνεχίζονται οι βουλευτικές εκλογές

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ.--

Σε έξι εβδομάδες είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν οι βουλευτικές εκλογές στην Ινδία που ξεκίνησαν τη Δευτέρα. Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι ξεπερνούν τα 800 εκατομμύρια.

Οι εκλογές διεξάγονται σε συνθήκες αναθεώρησης των «ισορροπιών» μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και με αναδυόμενες οικονομίες, όπως και η ινδική, να ενισχύουν το ρόλο τους. Αναλυτές και δημοσκοπήσεις αναμένουν ότι το σημερινό κυβερνών κόμμα του «Κογκρέσου» (σ.σ. της οικογένειας Γκάντι) θα σημειώσει μεγάλες απώλειες, ενώ το προβάδισμα ανήκει κατά πολλούς στη βασική δύναμη της σημερινής αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό «Μπαρατίγια Τζανάτα». Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένα μεγάλο ποσοστό στελεχών ινδικών επιχειρήσεων εκφράζουν την προτίμησή τους για τον ηγέτη του «Τζανάτα» και για πολλά χρόνια κυβερνήτη του τοπικού κρατιδίου Γκουχαράτ, Ναρέντρα Μόντι. Ο Μόντι υπόσχεται μέτρα που θα ευνοήσουν τις καπιταλιστικές επενδύσεις στη χώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι «επιδόσεις» του «Κόμματος του Απλού Ανθρώπου», που ιδρύθηκε πριν ενάμιση χρόνο και στο «μανιφέστο» του εξυμνεί την «τίμια επιχειρηματικότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ