Κυριακή 20 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
25 χρόνια «φαγούρας»

Επιστροφή στον κορυφαίο τίτλο θέλουν οι Βαυαροί

Μόνο τη νίκη, που θα τους ανακηρύξει και πρωταθλητές Ευρώπης έχουν στο μυαλό τους οι Γερμανοί, αφού στόχος τους είναι να σηκώσουν για τέταρτη φορά το κύπελλο στις οκτώ συμμετοχές τους στον θεσμό. Οι καλές εμφανίσεις τους μέχρι τον ημιτελικό δίνουν στους παίκτες του Οτμαρ Χίτσφελντ μεγαλύτερη σιγουριά για την επιτυχία, καθώς θέλουν να αποδείξουν πως αξίζουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Το κλίμα στην ομάδα του Μονάχου δείχνουν και οι δηλώσεις του προέδρου του συλλόγου, Φραντς Μπεκενμπάουερ, ενόψει του τελικού: «25 χρόνια μετά την τελευταία φορά που κατακτήσαμε το κύπελλο πρωταθλητριών Ευρώπης, μπορεί να γίνει ξανά δικό μας. Οι προημιτελικοί, οι ημιτελικοί.., όλα αυτά καλά είναι, αλλά αυτή τη φορά θέλουμε να φτάσουμε στην κατάκτηση του τροπαίου».

Η Μπάγερν Μονάχου, αποδίδοντας ποδόσφαιρο της γερμανικής σχολής που προβλέπει πως στόχος είναι το αποτέλεσμα και όχι τόσο το θέαμα, έφτασε μέσα από συμπληγάδες πέτρες στον τελικό, καθώς αντιμετώπισε στα προημιτελικά και ημιτελικά τη Μάντσεστερ και τη Ρεάλ αντίστοιχα.

Οι βαυαροί ξεκίνησαν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις συμμετέχοντας στον 6ο Ομιλο με αντιπάλους τις Παρί Σεν Ζερμέν, Ρόζενμποργκ και Χέλσινμποργκ όπου και τερμάτισαν πρώτοι με 11 βαθμούς (3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα). Στην επόμενη φάση η Αρσεναλ, η Λυών και η Σπαρτάκ Μόσχας δεν μπόρεσαν να τους στερήσουν ξανά την πρωτιά (13 βαθμοί, 4 νίκες και από μια ισοπαλία και ήττα).

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν οι παίκτες της Μπάγερν

Sportidea

Ανάλογες στιγμές θέλουν να ζήσουν οι παίκτες της Μπάγερν
Οι επόμενες δύο φάσεις μέχρι τον τελικό θύμιζαν πρόωρους τελικούς, καθώς αντιμετώπισαν τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Ρεάλ Μαδρίτης αντίστοιχα. Οι νίκες με 1-0 στο «Ολντ Τράφορντ» επί των «μπέμπηδων», αλλά και 2-1 στη Γερμανία, ήταν η καλύτερη εκδίκηση για την ήττα στον αξέχαστο τελικό της Βαρκελώνης το 1999, με 2-1, όταν οι Αγγλοι μετέτρεψαν το 1-0 σε 2-1 μέσα στα δύο λεπτά των καθυστερήσεων. Στα ημιτελικά, η Ρεάλ Μαδρίτης, σκιά του καλού της εαυτού γνώρισε δύο φορές την ήττα 1-0 εντός και 2-1 εκτός.

Το βαρύ πυροβολικό της ομάδας του Οτμαρ Χίτσφελντ είναι ο Τζιοβάνι Ελμπερ που μέχρι στιγμής έχει πετύχει τα 6 από τα 23 τέρματα της ομάδας του, με πιο σημαντικά τα εκτός έδρας, σε Αγγλία και Ισπανία, στην προημιτελική και ημιτελική φάση. Στον πίνακα των σκόρερ για την Μπάγερν ακολουθούν ο Μεχμέτ Σολ με 5 και οι Γιέρεμις και Πάολο Σέρτζιο με 3.

Από τους πρωταγωνιστές του συλλόγου από το Μόναχο είναι σαφώς ο Ολιβερ Καν που αποτελεί την εγγύηση, κάτω από τα δοκάρια και ίσως είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας της «Γηραιάς Ηπείρου». Επίσης στην κατηγορία αυτή ανήκουν και οι Σολ, Εφενμπεργκ και Ελμπερ.


Ο «μάστορας» της επιτυχίας Οτμαρ Χίτσφελντ

Sportidea

Ο «μάστορας» της επιτυχίας Οτμαρ Χίτσφελντ

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ