Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Για τη στήριξη του κεφαλαίου πάνε και τα νέα δανεικά

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την περιβόητη «έξοδο στις αγορές», ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε:

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε για την έξοδο στις αγορές. Και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, και όχι για τις λαϊκές ανάγκες. Για τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα εάν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν υψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επίσης λέει ψέματα, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με κοινωνική δικαιοσύνη, λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για τα επιμέρους, συμφωνούν απόλυτα στα βασικά, στρατηγικά ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ