Παρασκευή 11 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή

Η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων έγινε χτες το μεσημέρι. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής επισήμανε ότι το ΚΚΕ εδώ και πολλά χρόνια κατέθεσε ερωτήσεις για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Σκοπός της επιτροπής, πρόσθεσε, δεν είναι να γίνει τώρα μελέτη για τις αποζημιώσεις αυτές καθώς όλα είναι καταγεγραμμένα και αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.

Απαίτησε η επιτροπή να ζητήσει όλα τα αρχεία από το υπουργείο Εξωτερικών για τις συναντήσεις και τις όποιες συμφωνίες έγιναν από το 1957, το 1962 και μεταγενέστερα. Σχετικά με την πρόταση που τέθηκε από τα άλλα μέλη της Επιτροπής να επιδιωχθεί συνάντηση σήμερα με την Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ επισήμανε ότι το ΚΚΕ δεν έχει αντίρρηση. Η Επιτροπή έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της βουλής Β. Μεϊμαράκη να μεσολαβήσει ώστε να γίνει η συνάντηση.

  • Εντωμεταξύ, με 7 ψήφους κατά και μόνο μία υπέρ (της Χρυσής Αυγής) η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής απέρριψε χθες το αίτημα για την άρση ασυλίας της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Καννέλη. Το αίτημα είχε προκύψει μετά από μήνυση που κατέθεσε εναντίον της Λ. Κανέλλη το 2012 ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης με αφορμή δηλώσεις της για τον ρόλο της αστυνομίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ