Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Διαδήλωσαν για μέτρα προστασίας των ανέργων

Προκλητική η στάση της Περιφέρειας Ηπείρου και της Δημοτικής Αρχής Ιωαννίνων

Από την πορεία στους δρόμους των Ιωαννίνων
Από την πορεία στους δρόμους των Ιωαννίνων
Με το σύνθημα «Κανένας μόνος του. Αλληλεγγύη - Οργάνωση - Αγώνας», εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι της Ηπείρου διεκδίκησαν μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους, το Σάββατο το μεσημέρι, στα Γιάννενα.

Στο πανηπειρωτικό συλλαλητήριο συμμετείχαν τα Εργατικά Κέντρα Αρτας, Λευκάδας - Βόνιτσας, Ηγουμενίτσας, τα Σωματεία Ιωαννίνων Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Μετάλλου, Επισιτισμού - Τουρισμού, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, από την Πρέβεζα τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Συνταξιούχων, Οδηγών, Εργαζομένων στους ΟΤΑ και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών. Παραβρέθηκε η Ολυ Τζουμάνη, υποψήφια περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Το πλαίσιο αιτημάτων, που διαμόρφωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πλατιά σύσκεψη στα τέλη Μάρτη στην Αρτα, περιλαμβάνει μέτρα προστασίας, όπως επίδομα 600 ευρώ σε όλη τη διάρκεια της ανεργίας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απαλλαγή από δημοτικά τέλη και τροφεία, να καταργηθεί ο αποκλεισμός των παιδιών τους από τους παιδικούς σταθμούς, καμιά διακοπή ρεύματος - νερού, κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό.

Οπως κατήγγειλαν οι διαδηλωτές, ενώ είχε οριστεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Ηπείρου προκειμένου να του δοθούν τα αιτήματα, εκείνος επέλεξε να απουσιάζει. Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Νομαρχίας, ο Νίκος Εξαρχος, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ιωαννίνων, κατήγγειλε επίσης τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) που ειρωνεύτηκαν τα αιτήματα των ανέργων, λέγοντας πως «είστε μερικές δεκάδες, νοσταλγοί άλλων καθεστώτων»!

Ο Γιάννης Γάλιος, πρόεδρος του ΕΚ Αρτας, αναφέρθηκε στις αιτίες που γεννούν την ανεργία, σημειώνοντας πως δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι. Κάλεσε σε ενότητα, αγώνα «για να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν και όχι να μένουν οι άνεργοι κλεισμένοι στα σπίτια τους». Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν και την καταδίκη των 24 χαλυβουργών για τον ηρωικό 9μηνο αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ