Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Ο λαός δεν πρέπει να συμβιβαστεί με τις συνέπειες των σεισμών

Περιοδεία της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στην Κεφαλονιά, με στόχο την ανάδειξη των οξυμένων προβλημάτων

Από την επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων
Από την επίσκεψη στο Ειδικό Σχολείο Περατάτων
Διήμερη περιοδεία στην Κεφαλονιά πραγματοποίησε το Σάββατο και την Κυριακή η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Κόμματος για τη στήριξη του λαού του νησιού και την ανάδειξη των προβλημάτων που όξυναν οι πρόσφατοι σεισμοί.

Το Σάββατο, η Αλ. Παπαρήγα επισκέφτηκε τα γηροκομεία σε Αργοστόλι και Ληξούρι και το Ειδικό Σχολείο στο χωριό Περατάτα, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας, μίλησε σε πολιτική συγκέντρωση στο χωριό Αγία Θέκλα. Την Κυριακή, μίλησε σε δύο συσκέψεις στην αίθουσα του ΤΕΙ Ληξουρίου, μια με θέμα την κατοικία και τις δημόσιες υποδομές και μια για τα προβλήματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών επαγγελματιών του νησιού.

Η Αλ. Παπαρήγα έκανε σε τοπικό μέσο την ακόλουθη δήλωση:

«Δε συμφωνούμε καθόλου με αυτό που πολλές φορές ακούμε από κυβερνητικά στόματα, ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Είναι άλλο πράγμα αυτό και άλλο πράγμα να μάθουμε να ζούμε με τις συνέπειες των σεισμών. Γιατί, πάρα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στην Κεφαλονιά, αν είχε αντιμετωπιστεί από την πλευρά των κυβερνήσεων αλλά και των τοπικών αρχών, σε μια περιοχή σεισμογενή, που σημαίνει ότι κάθε μέρα, κάθε χρόνο, παίρνω μέτρα για τα δημόσια κτήρια, παίρνω μέτρα για τους δρόμους, για τα βουνά, για τους κινδύνους που υπάρχουν στην περίπτωση που θα γίνει ένας μεγάλος σεισμός. Δεν είμαστε καθόλου βέβαιοι ότι αυτά που υποσχέθηκε η κυβέρνηση θα γίνουν. Πολύ περισσότερο φοβόμαστε ότι θα αφεθεί η αντιμετώπιση ορισμένων οξυμένων προβλημάτων στα χέρια των ιδιωτών και της λεγόμενης φιλανθρωπίας. Επιστρέφοντας στην Αθήνα, οργανώνουμε ιδιαίτερη παρέμβαση και συζήτηση, όχι μόνο για τα συνολικά και ενιαία προβλήματα, και γι' αυτά, αλλά και για ένα - ένα χωριστά. Και ιδιαίτερα για τους δημόσιους χώρους, όπως είναι γηροκομεία, σχολεία, δημόσια κτήρια, αλλά και για τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, που έχουν δεχθεί οικονομικά πλήγματα και που πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι απλώς σαν σεισμοπαθείς, αλλά σαν σεισμοπαθείς σε καιρό κρίσης».

  • Σε επόμενο φύλλο, ο «Ριζοσπάστης» θα επανέλθει με αναλυτικό ρεπορτάζ από την περιοδεία και τα ζητήματα που αναδείχθηκαν σε αυτή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με την επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού (2021-09-02 00:00:00.0)
Εμπρακτα στο πλευρό του λαού οι δυνάμεις του ΚΚΕ (2014-02-07 00:00:00.0)
Μόνη εγγύηση για τους σεισμόπληκτους η λαϊκή αλληλεγγύη (2014-02-06 00:00:00.0)
Ανάγκη άμεσων μέτρων ανακούφισης (2014-02-04 00:00:00.0)
Μόνο με αποφασιστική πίεση θα λυθούν τα προβλήματα των σεισμοπαθών (2000-09-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ