Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡ
Μπαλαντέρ για «πολιτική σταθερότητα»

Στόχος της ΔΗΜΑΡ είναι να συνδράμει την πολιτική σταθερότητα, συμμετέχοντας σε κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλες δυνάμεις, όπως άλλωστε έκανε και στο πρόσφατο παρελθόν, τσακίζοντας μαζί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τα δικαιώματα των εργαζόμενων και του λαού. Αυτή είναι η ουσία των όσων είπε την Κυριακή ο Φ. Κουβέλης, παρουσιάζοντας το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

«Μας ενδιαφέρει η πολιτική σταθερότητα. Πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για την επιτυχή έξοδο από την κρίση όσο και για τη μετέπειτα πορεία της ανασυγκρότησης», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποχώρηση από τη σημερινή συγκυβέρνηση, λέγοντας ότι το κόμμα του έφυγε «όταν κυριάρχησε η δεξιά ατζέντα».

Αφησε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο μετεκλογικά να συμμετέχει σε ένα ανάλογο κυβερνητικό σχήμα, λέγοντας: «Δεν επιλέγουμε εμείς τους κομματικούς συσχετισμούς. Εμείς επιλέγουμε τις πολιτικές με τις οποίες συμπράττουμε. Και ζητάμε να μας κάνετε ισχυρούς. Τόσο ισχυρούς που να μην μπορούν χωρίς εμάς. Τόσο ισχυρούς που να μπορούμε να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση με διακριτή ατζέντα και να επιβάλουμε πράγματα. Συγκεκριμένα όμως, όχι γενικά».

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους που ανακοίνωσε ο Φ. Κουβέλης για το ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ, είναι μεταξύ άλλων η Μαριλένα Κόππα, ο Θεόδωρος Μαργαρίτης και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ