Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ»
«Ανοιχτό» σε συμπράξεις ανάλογα με τους συσχετισμούς

Διαθέσιμος να συνδράμει μετεκλογικά στην «πολιτική σταθερότητα», τη σταθερότητα του συστήματος, ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα διαμορφωθούν μεταξύ όλων των κομμάτων της διαχείρισης, δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επικεφαλής του κόμματος «Ποτάμι». «Στόχος μας είναι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά από πλευράς ποσοστών στα δύο κόμματα εξουσίας. Μόνο έτσι θα μπορούμε να επιβάλουμε συνεργασίες», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή».

Διαβεβαίωσε μάλιστα κάθε ενδιαφερόμενο ότι «στο "Ποτάμι" υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να κυβερνήσουν. Δεν είμαστε μια παρέα αργόσχολων που είπαμε στον ελεύθερο χρόνο μας να κάνουμε και λίγο πολιτική». Προς επίρρωση των παραπάνω, συμπλήρωσε ότι «το "Ποτάμι" έχει συγκεκριμένες θέσεις όσο κανένα άλλο ελληνικό κόμμα, εξαιρουμένου ίσως του ΚΚΕ».

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι μπορεί να παίξει ρόλο μπαλαντέρ σε όποια μεριά του δίπολου τον τάξουν μετεκλογικά τα συμφέροντα της αστικής τάξης: «Εχουμε συγγενείς και στον ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ. Οχι πολλούς, αλλά έχουμε. Δεν είναι όλοι ακροδεξιοί στη ΝΔ ούτε είναι όλοι σταλινικοί στον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε άλλο σημείο είπε: «Προσπαθούμε να εφεύρουμε ένα νέο είδος πολιτικής (...) Δηλαδή, τι νόημα έχει να κάθονται συντεταγμένοι οι βουλευτές των κομμάτων σαν στρατιώτες; Γιατί πρέπει να στοιχίζονται πίσω από τον αρχηγό τους; Δεν θα μπορούσαν να κάθονται όπου θέλει ο καθένας στα έδρανα της Βουλής; Τι θα άλλαζε δηλαδή αυτό; Θα ήταν ένας συμβολισμός. Οτι δεν είμαστε στράτευμα, δεν εκτελούμε υπηρεσία, αλλά βουλευόμαστε και ψηφίζουμε κατά συνείδηση».

Στην πραγματικότητα, η «κινητικότητα» που περιγράφει ο Θεοδωράκης «πατάει» στη στρατηγική σύμπλευση των αστικών κομμάτων και των κομμάτων της διαχείρισης. Εξ ου και ζητά να «προχωρήσουμε σε συνθέσεις», να «αναμειχθούν οι απόψεις», για να διασφαλίζει απρόσκοπτα το κεφάλαιο την πολιτική σταθερότητα που επιδιώκει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ