Τρίτη 15 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Συσκοτίζουν τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης

Παίρνοντας το λόγο, ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής, σχολίασε:

«Δεν είναι τυχαίο ότι στην προεκλογική περίοδο για τις περιφερειακές εκλογές στην Αττική, γίνεται προσπάθεια ώστε να περιορισθεί η αντιπαράθεση γύρω από τα πρόσωπα των υποψηφίων, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, νοικοκύρης, οραματιστής. Συσκοτίζουν έτσι τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής μάχης, δηλαδή το ρόλο της περιφέρειας στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και ΕΕ. Θέλουν επίσης να κρύψουν ότι όλοι τους συμφωνούν στο θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε στην Περιφέρεια και τους Δήμους και τους μετέτρεψε σε μακρύ χέρι του κράτους για να υπηρετήσουν και σε αυτόν τον τομέα τα συμφέροντα του κεφαλαίου με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, των ιδιωτικοποιήσεων.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα της Αττικής, στους προοδευτικούς ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον. Χωρίς δισταγμούς, ρίξε στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης". Ξέρεις τι ψηφίζεις. Ψηφίζεις αυτούς που σταθερά είναι δίπλα σου. Θα είναι μαζί σου και απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Θα είναι μαζί σου για να ανοίξουμε το δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή και ανατροπή που χρειάζεται ο λαός και ο τόπος».

Αυτή η πολιτική γονάτισε το λαό

Από την πλευρά του, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, τόνισε ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προπαγάνδα των αντιπάλων μας που θέλει να θολώσει το κριτήριο ειδικά στις εκλογές για το Δήμο Αθήνας. Να αντιμετωπίσουμε δηλαδή την άποψη που λέει ψηφίζουμε για δήμαρχο, δεν ψηφίζουμε για κόμμα, κυβέρνηση και ΕΕ, αποδείχνοντας τη σχέση που είχε, έχει ή θα έχει ο κάθε δήμαρχος με το πέρασμα, την υλοποίηση αυτής της πολιτικής που έχει γονατίσει την πλειοψηφία του λαού μας και που αυτή η πολιτική φέρνει τη σφραγίδα της ΕΕ, φέρνει τη σφραγίδα από την προσπάθεια που έκαναν να διαχειριστούν την κρίση αυτής της σάπιας, εκμεταλλευτικής κοινωνίας και της οικονομίας της, του καπιταλισμού».

«Να αντιμετωπίσουμε -συνέχισε- την αντιπαράθεση "βιτρίνας" των αντιπάλων μας, με αυτά τα οποία περνάνε από τους τηλεοπτικούς μονολόγους ή από τα άρθρα και τις συνεντεύξεις στις εφημερίδες, για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής, για το ποιος έχει ή δεν έχει γνωριμίες, για το ποιος απέκτησε υπουργική πείρα για να φέρει τουρίστες ή και το επικίνδυνο επιχείρημα που ακούσαμε από τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν ανύπαρκτος ο Καμίνης. Το να καταγγείλεις τον Καμίνη για ανυπαρξία, κρύβει τη συμφωνία σου στην υπαρκτή πολιτική που άσκησε ο Καμίνης και που πέρασε αυτά τα χρόνια».

Τέλος, σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Μανώλης Ανδρουλιδάκης, Δημήτρης Παυλόπουλος, Κώστας Πόγκας, Θανάσης Παντελόγλου, Γιώργος Σιφωνιός και Αννα Μπατζάκη, καθώς και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας Αναστασία Τσακίρη, Ηλίας Σιώρας και Στρατής Φιλιππότης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ