Παρασκευή 18 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με συλλογικές διαδικασίες και δράση να αποτραπoύν τα μαθήματα το Πάσχα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της Οργάνωσης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας να επιβάλει σε εκατοντάδες σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κάνουν μαθήματα την επόμενη βδομάδα, μέσα στις διακοπές του Πάσχα δηλαδή, προκειμένου δήθεν να αναπληρώσουν διδακτικές ώρες που χάθηκαν λόγω «καταλήψεων».

Σε σχόλιό του για το θέμα, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ σημειώνει:

«Το υπουργείο Παιδείας, επιδιώκοντας να τιμωρήσει τους μαθητές που αγωνίστηκαν ενάντια στα κενά εκπαιδευτικών, στο "νέο Λύκειο", στις καταργήσεις ειδικοτήτων κ.ά., καλεί τους μαθητές σε εκατοντάδες σχολεία της χώρας να ξεκινήσουν τα μαθήματά τους από την Τετάρτη του Πάσχα. Είναι υποκριτική η "έγνοια" του υπουργείου και της κυβέρνησης για τη λειτουργία των σχολείων. Αν νοιάζονταν, θα είχαν λύσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στα σχολεία οι μαθητές, τα κενά και τις ελλείψεις, δε θα επέβαλαν την τράπεζα θεμάτων που οδηγεί σε ένα ατελείωτο "τρεχαλητό".

Καλούμε τους μαθητές αυτών των σχολείων μέσα από συλλογικές διαδικασίες και δράση, σε συντονισμό με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μην αποδεχτούν την τιμωρητική λογική του υπουργείου».

  • Θυμίζουμε ότι ήδη στο Ηράκλειο Κρήτης έγινε σύσκεψη για το θέμα των μαθημάτων μέσα στο Πάσχα (που αφορά πάνω από 40 σχολεία του νομού) με τη συμμετοχή της τοπικής ΕΛΜΕ, των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας Γονέων του νομού, Συλλόγων Γονέων και μαθητικών συμβουλίων. Αποφασίστηκε γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται έξω από τα σχολεία τις μέρες που έχει οριστεί να γίνει η «αναπλήρωση» (23, 24 και 25 Απρίλη), με στόχο την αποτροπή της εφαρμογής του αυταρχικού μέτρου, ενώ για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων θα κάνουν νέα σύσκεψη την Τρίτη 22 Απρίλη, στις 5 μ.μ., στο «Καπετανάκειο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ