Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βυθίστηκε «τσιγαράδικο», αγνούνται τρεις ναυτικοί

Ακαρπες παρέμεναν μέχρι χτες, το απόγευμα οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή 30 ναυτικά μίλια δυτικά της Παλαιοχώρας Κρήτης, σε διεθνή ύδατα, για τον εντοπισμό των τριών μελών του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ag-Marina» με σημαία Τόνγκο, που βυθίστηκε τα ξημερώματα. Αγνοούνται ο καπετάνιος του πλοίου, ο μηχανοδηγός και ο ηλεκτρολόγος.

Στο πλοίο επέβαιναν άλλα τέσσερα άτομα, μέλη του πληρώματος, που διασώθηκαν από παραπλέον φορτηγό πλοίο και μεταφέρθηκαν με πλωτό σκάφος του λιμενικού στο νοσοκομείο στα Χανιά, για προληπτικές εξετάσεις. Πρόκειται για τον υποπλοίαρχο, τον Α' μηχανικό, τον λοστρόμο και τον μάγειρα. Κατά δήλωσή τους τα μέλη του πληρώματος είναι ρώσικης υπηκοότητας. Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοίο ήταν φορτωμένο με 6 φορτηγά οχήματα που - όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων - μετέφεραν τσιγάρα και είχε αναχωρήσει από το Μαυροβούνιο, με προορισμό το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, αν το πλοίο είχε και κάποιο ενδιάμεσο σταθμό στο δρομολόγιό του.

Το ίδιο πλοίο, με άλλη ονομασία, είχε εντοπιστεί παλαιότερα στις Κυκλάδες να μεταφέρει λαθραία τσιγάρα, κάτι που οδηγεί τους λιμενικούς στην εκτίμηση ότι πιθανόν το φορτίο του να ήταν παράνομο. Στις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συμμετέχουν παραπλέοντα πλοία, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος της Frontex.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ