Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑ ΜΑΘΗΤΗ
Απειλούσαν κι άλλους μαθητές με μαχαίρι

Με μια μεθόδευση συνεχίστηκε, χτες, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας, η δίκη των δύο φασιστοειδών Γ. Αποστολόπουλου και Αλ. Χατζηπαυλίδη, που μαχαίρωσαν τρεις φορές στο πρόσωπο τον 16χρονο μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, το Γενάρη του 2013. Λίγο πριν τελειώσει η συνεδρίαση «ανακαλύφτηκε» ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος κατά την τέλεση της πράξης του ήταν ανήλικος και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε το διαχωρισμό της υπόθεσης. Ο Αλ. Χατζηπαυλίδης παραπέμφθηκε σε Τριμελές Δικαστήριο ανηλίκων. Ο δικηγόρος του δήλωσε ευθαρσώς ότι ήταν σε γνώση του το γεγονός πως ήταν ανήλικος ο ένας δράστης, αλλά - όπως είπε - το κρατούσε για το... τέλος της δίκης!

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι δύο αφορούν τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της άμεσης συνέργειας.

Συμμαθητής του 16χρονου που μαχαίρωσαν τα δύο φασιστοειδή, κατέθεσε στο δικαστήριο υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι και αυτός στη θέση του συμμαθητή του που μαχαίρωσε ο Αποστολόπουλος. Ο μάρτυρας κατέθεσε τα εξής: «Είχα απειληθεί και εγώ από τον πρώτο κατηγορούμενο (σ.σ. τον έχει αναγνωρίσει το θύμα) πριν το περιστατικό. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα, είδα τον κατηγορούμενο και την κοπέλα του στο σχολείο και ζωγράφιζαν στους τοίχους σβάστικες. Την επόμενη μέρα, προσπάθησα να μιλήσω στην κοπέλα που ήταν συμμαθήτριά μου, αν και ήμουν λίγο απότομος. Εκείνη έστειλε μήνυμα και μόλις σχόλασα, με περίμεναν ο κατηγορούμενος και 4 ακόμη άτομα έξω από το σχολείο. Με κοίταζαν έντονα για να με εκφοβίσουν (...) Την επόμενη μέρα, ζήτησα συγγνώμη από την κοπέλα και πήγαμε σε ένα παγκάκι να μιλήσουμε. Ηρθε ο κατηγορούμενος και μερικοί φίλοι του και άρχισαν να με σπρώχνουν. Αυτός έβγαλε μαχαίρι. Ηταν κλειστό αλλά το έπαιζε κοντά στο πρόσωπό μου και μου φώναζε: "Παίζεις με την τρέλα του καθενός;". Τη γλίτωσα επειδή είχα ζητήσει συγγνώμη». Επιπρόσθετα, όπως είπε στο δικαστήριο, «είχα ακούσει ότι η συμμαθήτριά μου ανήκει πολιτικά στη Χρυσή Αυγή». Αίσθηση προκάλεσε, επίσης, το ότι ο μάρτυρας είπε πως είχε ακούσει ότι η συμμαθήτριά του και ο κατηγορούμενος είχαν καλέσει και έναν άλλο συμμαθητή τους στο πάρκο όπου του είπε ο Γ. Αποστολόπουλος: «Πες στον Φ. Δ. (τον 16χρονο που μαχαίρωσαν) ότι θα τον σκοτώσω ή κάτι τέτοιο».

Επιπρόσθετα, χτες, κατέθεσαν και αστυνομικοί που συμμετείχαν στην κατ' οίκον έρευνα και είχαν πάει και στο σχολείο. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ένας αστυνομικός, του έκανε εντύπωση ότι την ώρα που έπαιρνε αποτυπώματα στον κατηγορούμενο Γ. Αποστολόπουλο, αυτός τον ρώτησε αν θα έχει πρόβλημα λόγω της υπόθεσης, γιατί ήθελε να καταθέσει τα χαρτιά του για ειδικός φρουρός... Μάλιστα, ο μάρτυρας πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος του είπε ότι ανήκε στη Χρυσή Αυγή αλλά πλέον δεν ασχολείται.

Επίσης, στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι στο σπίτι του κατηγορούμενου που αναγνώρισε ο 16χρονος που τον μαχαίρωσαν, βρέθηκαν, ανάμεσα σε άλλα, full face μάσκες, καραμπίνα σε θήκη στο πατάρι, μπλουζάκια και σύμβολα της χούντας και μία σιδερογροθιά. Η τελευταία ήταν επιμελώς κρυμμένη στα κόπρανα της γάτας. Η μητέρα του κατηγορούμενου αργότερα ισχυρίστηκε ότι την έκρυψε εκεί για να μη συνδεθεί με το παιδί της, ενώ ήταν δική της, όπως είπε, και την ήθελε για ασφάλεια καθώς εργάζεται σε εταιρεία σεκιούριτι. Η καραμπίνα ανήκε στον πατέρα του ο οποίος ήταν διοικητής των ΕΚΑΜ (τώρα είναι συνταξιούχος).

Αναστάσιμα σταγονίδια

Ανάσταση με ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. στην εκκλησία εντός του υπουργείου Δημόσιας Τάξης έκαναν ο υπόδικος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και οι συνοδοί του, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με όσα δημοσιεύτηκαν, ο Ηλ. Κασιδιάρης, αντίθετα με ό,τι είχε συμβεί τον περασμένο Μάρτη στο μνημόσυνο για το θάνατο των αξιωματικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη, οπότε και είχε εκδιωχθεί, τώρα έγινε «αποδεκτός» από υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθούσαν την ακολουθία της Ανάστασης. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, λίγη ώρα αφότου ο Ηλ. Κασιδιάρης εισήλθε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, έγινε ενημέρωση όλων των ανώτατων κλιμακίων της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και του υπουργείου, προκειμένου να προσδιορισθεί ποια θα είναι η αντίδραση των παρευρισκόμενων αστυνομικών. Δεν πάρθηκε όμως κανένα μέτρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ