Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ
Τελευταία... ζαριά για «αιώνιους»

Από Μόσχα και Μαδρίτη περνάει ο δρόμος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα, για να βρεθούν στο Μιλάνο που θα διεξαχθεί το φετινό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα, αφού στα πέμπτα και καθοριστικά παιχνίδια κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (21.45 ΔΤ) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (19.00 NS2) έχουν την τελευταία ευκαιρία για πρόκριση στην τετράδα. Και οι δυο ελληνικές ομάδες κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τη σειρά των αγώνων στις έδρες τους και να ισοφαρίσουν σε 2 - 2 το σκορ στις νίκες (είχαν χάσει τα 2 πρώτα παιχνίδια) αυξάνοντας τις πιθανότητες για πρόκριση.

Επιστρέφοντας στη Μαδρίτη, ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός στοχεύει να παρουσιάσει μια εικόνα σαφώς καλύτερη απ' ό,τι στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς με τη Ρεάλ στο ίδιο γήπεδο. Αλλωστε, οι «ερυθρόλευκοι» στην παρουσία τους στους αγώνες του ΣΕΦ έδειξαν ότι πήραν το μάθημά τους, εμφανιζόμενοι σαφώς πιο μελετημένοι απέναντι στους αντιπάλους και σαφώς βελτιωμένοι σε σημαντικά στοιχεία που τους έλειψαν στις δύο πρώτες αναμετρήσεις όπως είναι η καλή άμυνα και η ευστοχία στις βολές. Ο κόουτς του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, μίλησε για τον πέμπτο αγώνα με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, τόνισε πως κάθε ματς είναι διαφορετικό και πρόσθεσε ότι δεν είναι πλέον κάτι άγνωστο ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Στη Μόσχα, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, ο Παναθηναϊκός με ανεβασμένη ψυχολογία πλέον από τις δύο επιτυχίες στο ΟΑΚΑ θα προσπαθήσει να κάνει στο ίδιο γήπεδο αυτό που παρ' ολίγον να πετύχει στον πρώτο αγώνα των δυο αντιπάλων όταν έφθασε στην πηγή για να σπάσει την έδρα αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Πάντως, όπως έδειξαν οι τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις μέχρι τώρα, κόντρα στη ρωσική ομάδα η διαφορά δυναμικότητας (παρά την ομολογουμένη καλύτερη ποιότητα της ΤΣΣΚΑ σε μονάδες) οι δυο ομάδες είναι σε μοιρασμένα επίπεδα και η έδρα του κάθε παιχνιδιού έχει μικρή σημασία. Οπως τόνισε ο τεχνικός του «τριφυλλιού», Φραγκίσκος Αλβέρτης, στόχος της ομάδας του είναι να κάνει το παιχνίδι της και τότε δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Για την ΤΣΣΚΑ θα επανέλθει στη δράση ο Τεόντοσιτς που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Υπενθυμίζεται ότι στο φάιναλ φορ έχουν ήδη προκριθεί η Μπαρτσελόνα που... καθάρισε εύκολα την Γαλατασαράι και η Μακάμπι που άφησε εκτός την οικοδέσποινα της τελικής φάσης Αρμάνι Μιλάνο (οι αγώνες θα γίνουν στο γήπεδο της).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ