Παρασκευή 25 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Με κοινό πρόγραμμα το κυβερνητικό μπλοκ

Τη δέσμευσή τους για τη διατήρηση της «κοινωνικής συνοχής», δηλαδή την υποταγή των εργαζομένων στην αντιλαϊκή πολιτική που τους στερεί βασικά δικαιώματα, κατέθεσαν χθες οι τρεις υποψήφιοι του κυβερνητικού μπλοκ για τη δημαρχία της Αθήνας, Γ. Καμίνης, Α. Σπηλιωτόπουλος και Ν. Κακλαμάνης.

Και οι τρεις εστίασαν στο μοντέλο της διαχείρισης της φτώχειας και της ανέχειας που διογκώνεται από την πολιτική την οποία πιστά υπηρετούν, μέσα από δράσεις με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, ιδιωτών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και άλλων. Δράσεις που υποκαθιστούν την ανάγκη για μια συγκροτημένη πολιτική παροχής υπηρεσιών και έργων που έχουν ανάγκη τα λαϊκά στρώματα. Από αυτή βέβαια την προοπτική και οι τρεις έχουν παραιτηθεί προ πολλού, αρνούμενοι να διεκδικήσουν ουσιαστική κρατική χρηματοδότηση - κατανοώντας το πρόβλημα ...ελέω κρίσης - προβάλλοντας ταυτόχρονα ως «πανάκεια» ευρωπαϊκούς πόρους που συνήθως λυμαίνονται οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ο νυν δήμαρχος, Γ. Καμίνης διεκδίκησε τα εύσημα για την «αλληλεγγύη» που προσέφερε ο δήμος σε ευπαθείς ομάδες και άστεγους, σε συνεργασία με ΜΚΟ, ιδιώτες και άλλους φορείς. Υποσχέθηκε τη δημιουργία Κόμβου Αλληλοβοήθειας στις 7 δημοτικές κοινότητες όπου θα παρέχονται νέες κατηγορίες αγαθών πρώτης ανάγκης και τη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ο Α. Σπηλιωτόπουλος έκανε λόγο για ένα «δίχτυ κοινωνικής προστασίας» με έμφαση στην παροχή φαρμάκων και στέγης. Ενώ ο Ν. Κακλαμάνης μίλησε για «Σύμφωνο Εσωτερικής Κοινωνικής συνοχής», το οποίο σε συνεργασία με την Εκκλησία, κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις και επιχειρήσεις θα ανταποκριθεί, όπως είπε, στις κοινωνικές ανάγκες.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τρεις δεν έκαναν καμία νύξη στη δραματική συρρίκνωση των οικονομικών πόρων των δήμων. Ο Γ. Καμίνης υποσχέθηκε να συνεχίσει το δρόμο του εξορθολογισμού των δαπανών του δήμου, δηλαδή των απολύσεων και των καταργήσεων φορέων και νομικών προσώπων. Ο Α. Σπηλιωτόπουλος, υποσχέθηκε... δουλειά μέσω από επενδύσεις που θα φέρει εφόσον κάνει την Αθήνα τουριστικό προορισμό 12 μήνες το χρόνο. Ενώ ο Ν. Κακλαμάνης κατέθεσε όλο το οπλοστάσιο της ΕΕ για την άλωση των δήμων από τα επιχειρηματικά συμφέροντα, σημειώνοντας ότι θα στραφεί σε πηγές χρηματοδότησης, όπως χορηγίες, συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αξιοποίηση της δημοτικής υπηρεσίας.

Τέλος ο Α. Σπηλιωτόπουλος καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον των μεταναστών στην Αθήνα, ισχυριζόμενος ότι καταπατούν τα δικαιώματα των κατοίκων της πρωτεύουσας. «Τέλος στην ανοχή στους λαθρομετανάστες», είπε... Υποσχέθηκε δε, τη σύσταση ειδικού σώματος εκπαιδευμένων αστυνομικών μητροπολιτικής λογικής, οι οποίοι θα οπλοφορούν, όπως έχει πει πρόσφατα, ενώ και ο Ν. Κακλαμάνης διεκδικεί τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας στην ΕΛ.ΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ