Σάββατο 26 Απρίλη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σε τραγική κατάσταση το ΕΚΑΒ

Στοιχεία για το προσωπικό, το στόλο και την κατανομή του πανελλαδικά έδωσε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας

Καθόλα έτοιμη είναι η κυβέρνηση να καλύψει με την ανάθεση σε ιδιώτες το «κενό» που άφησε ο διωγμός των 615 οδηγών νοσοκομείων, οι οποίοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σύμφωνα με κυβερνητικές εξαγγελίες θα μεταφερθούν στο ΕΚΑΒ. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο υφυπουργός Υγείας Αν. Μπέζας, ενημερώνοντας χτες τα μέλη της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υφυπουργός αρνήθηκε επιδεικτικά να απαντήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα που έθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, ο οποίος παρατήρησε ότι «και με το πρόσφατο μέτρο της ένταξης των οδηγών των κρατικών νοσοκομείων στο ΕΚΑΒ, φαίνεται η προοπτική, οι ανάγκες των μεταφορών των κρατικών νοσοκομείων να ανατεθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, όπως και οι άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες φύλαξης, εστίασης, καθαριότητας κ.λπ., όπου το κράτος θα αντικαταστήσει με αυτόν τον τρόπο το μόνιμο προσωπικό με εργαζόμενους που θα στοιχίζουν πολύ φθηνότερα, ευνοώντας ταυτόχρονα το κεφάλαιο με ένα νέο πεδίο επενδύσεων».

Οπως ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ήδη «στον τομέα διακομιδών τα τελευταία χρόνια, αξιοποιούνται οι τεράστιες κρατικές ελλείψεις, προκειμένου να αναπτύσσεται κερδοφόρα επιχειρηματική δράση από ομίλους που εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ασθενών, που έπρεπε να καλύπτει το κράτος». Σημείωσε ότι σ' αυτό πρωτοστατούν δήμοι, οι οποίοι προχωρούν σε συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες, όπως αυτές των δήμων Τήνου, Σίφνου, Ιστιαίας, Αιδηψού, Υδρας με την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ, ενώ ανακοινώθηκε από την εταιρεία η υπογραφή σύμβασης και στα νησιά Σέριφος, των Σποράδων, Δωδεκανήσων, στα Ιόνια και Β. Αιγαίο.

Οπως μάλιστα επιβεβαίωσε ο υφυπουργός και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Δ. Παπαγιαννίδης, στα μόνα νησιά που υπάρχει ΕΚΑΒ είναι η Ρόδος και η Κρήτη! Οσον αφορά το στόλο των 135 οχημάτων και των 27 κινητών μονάδων του ΕΚΑΒ, αναφέρθηκε από τους ίδιους ότι έχει να ανανεωθεί από το 2004. Από αυτά τα οχήματα, τα 30 είναι εκτός λόγω προβλήματος στον κινητήρα! Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από το 2007 έχει ξεκινήσει διαγωνισμός για την παραλαβή 186 νέων οχημάτων, όμως επειδή «τρώγονται» μεταξύ τους οι εταιρείες που συμμετέχουν, ακόμα δεν έχει προχωρήσει, ενώ παγωμένες παραμένουν από το 2010 οι προσλήψεις 200 διασωστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ