Τρίτη 29 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Θέατρο ... περί το θέατρο

«Εναν φιδέ κι ακίνητος»

Kostis.z.Kapelonis

«Εναν φιδέ κι ακίνητος»
Στο «Υπόγειο» του «Θεάτρου Τέχνης», κάθε Δευτέρα και Τρίτη (9 μ.μ.), έως τις 20 Μάη θα παίζονται τα έργα «Εναν φιδέ κι ακίνητος!» του Σάκη Σερέφα και «Να ζεις» του Γιάννη Δούμου.

Στο έργο του Σάκη Σερέφα, ένας συνταξιούχος αστυνόμος αφηγείται σε δύο φίλους του πώς εξιχνίασε ένα μυστήριο θάνατο. Το θάνατο ενός παθιασμένου βιβλιoαναγνώστη. Οι δύο φίλοι, όμως, δεν δίνουν και πολλή σημασία στην υπόθεση. Τους απασχολούν πιο γήινα πράγματα: Υπάρχουν φτηνά γενόσημα πατάτας; Γιατί έκλεισε το ΕΚΕΒΙ; Πόσο κοστίζει ένα πιάτο πατάτες γιαχνί στο μαγέρικο στη Βαρβάκειο; Λόγω περικοπών στα σκηνικά, στο εξής το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάζει έργα χωρίς καθόλου πόρτες, αλλά τίγκα στα παράθυρα; Ενα σαρκαστικό σχόλιο για το θέατρο στις μέρες της οικονομικής κρίσης. Σκηνοθεσία: Νίκος Χατζόπουλος. Παίζουν: Γρηγόρης Γαλάτης, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ηλίας Ζερβός.

Κωμωδία με θέμα την ύπαρξη είναι το έργο του Γιάννη Δούμου. Κάποτε ο Σαίξπηρ έθεσε την ερώτηση: «Να ζει κανείς ή να μη ζει»; Αυτή η ερώτηση πλανιέται για αιώνες στον κόσμο και στη σκηνή. Πού αρχίζει ο κόσμος και πού τελειώνει η σκηνή; Και αν ζεις, πώς ζεις; Και πώς ξέρεις ότι ζεις; Οι άλλοι άνθρωποι πού είναι; Ο έρωτας τι είναι; Μπορείς να βγεις από τη σκηνή; Και αν όλος ο κόσμος είναι η σκηνή; Ισως όταν τα φώτα σβήσουν να χαθούμε. Ισως είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων και η μικρή ζωή μας να είναι «ύπνος». Σκηνοθεσία: Μαριτίνα Πάσσαρη, σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου, μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης, φωτισμοί: Κωστής Καπελώνης. Παίζουν: Αντιγόνη Δούμου, Εκτορας Λιάτσος, Νίκος Σταθόπουλος.

Τα δύο έργα παρουσιάζονται με σκηνικά - κοστούμια Κατερίνας Σωτηρίου, μουσική Λεωνίδα Μαριδάκη και φωτισμούς Κωστή Καπελώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ