Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΛΑΡΙΣΑ
Ψήφος συνολικής καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, πάλη για την ανατροπή

Σε μαζική συγκέντρωση στην πόλη μίλησαν οι υποψήφιοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Β. Μπούτας, Γ. Λαμπρούλης και Τ. Τσιαπλές

Γεμάτη η πλατεία Ταχυδρομείου στη συγκέντρωση της Δευτέρας - Στο βήμα ο Β. Μπούτας
Γεμάτη η πλατεία Ταχυδρομείου στη συγκέντρωση της Δευτέρας - Στο βήμα ο Β. Μπούτας
Παρά το βροχερό καιρό, μαζική ήταν η συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το δήμο Λάρισας, που πραγματοποιήθηκε, προχτές βράδυ, στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας. Εργατοϋπάλληλοι, αγρότες, επαγγελματοβιοτέχνες - έμποροι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, από τις πόλεις και τα χωριά του νομού πήραν μέρος, μέσα σε κλίμα μαχητικής αισιοδοξίας.

Παρόντες ήταν ο Ρίζος Μαρούδας και η Μαρία Γαβαλά, υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, ενώ παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους δήμους του νομού.

Μιλώντας στη συγκέντρωση, ο Βαγγέλης Μπούτας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κάλεσε τον κόσμο του καθημερινού μόχθου, της αξιοσύνης και της αξιοπρέπειας, του αγώνα και της ελπίδας να καταδικάσει την πολιτική που σφαγιάζει τα δικαιώματά του.

«Το μήνυμα που χρειάζεται να στείλουμε από την κάλπη των ερχόμενων τριπλών εκλογών όλοι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι μικροί ΕΒΕ και τα άλλα λαϊκά στρώματα» είπε, «είναι ενιαίο και αφορά στη συνολική καταδίκη της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής. Μια πολιτική που καθορίζεται και εκπέμπεται από την ΕΕ και το μεγάλο κεφάλαιο, υλοποιείται από τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, στηρίζεται από όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και περνάει και μέσα από την Τοπική Διοίκηση».


Και τόνισε: «Ομως, η ψήφος σας δεν πρέπει να είναι απλώς τιμωρητική προς όλους - κυβέρνηση, κόμματα και υποψήφιους για τις περιφέρειες και τους δήμους - που διαχειρίζονται, υπηρετούν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική. Πρέπει, ταυτόχρονα, ν' ανοίγει δρόμους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για τη διαμόρφωση μιας άλλης κατάστασης στη χώρα μας. Και τέτοια ψήφος είναι μόνο αυτή που πάει στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.

Ψηφίστε μαζικά και με αποφασιστικότητα τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους του νομού Λάρισας και το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Βοηθήστε να αναγεννηθεί μια ορμητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή και στην Τοπική Διοίκηση, που θα συμβάλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών (...)

Μπορούμε να ζήσουμε διαφορετικά, αρκεί να το πάρουμε απόφαση, να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ, των ομίλων - των μονοπωλίων, με ισχυρό ΚΚΕ παντού. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει και με την ψήφο του να πετύχει ο λαός. Να δημιουργήσει προϋποθέσεις με ισχυρό ΚΚΕ και Λαϊκή Συσπείρωση ώστε να σπάσουν τα δεσμά ΕΕ - μονοπωλίων που τον κρατούν αιχμάλωτο στα σημερινά αδιέξοδα. Να απελευθερώσει, με την λαϊκή εξουσία και οικονομία, έξω από την ΕΕ, τις τεράστιες δυνατότητες που έχει η κοινωνία για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή. Μόνο αυτός ο δρόμος μπορεί να ενεργοποιήσει τη λαϊκή δυναμική, να δώσει όραμα και ελπίδα στο λαό και τη νεολαία που σήμερα σκύβει συνεχώς το κεφάλι ζώντας με απελπισία, απαισιοδοξία και αβεβαιότητα για το αύριο».

Ο Β. Μπούτας αναφέρθηκε στις προσπάθειες των άλλων υποψηφίων, μπροστά στις εκλογές, να πάρουν αποστάσεις από την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική και να παρουσιαστούν σαν «αδέσμευτοι» και «ανεξάρτητοι», σημειώνοντας ότι πρόκειται για μεγάλη πολιτική απάτη:

«Εμείς», είπε, «δεν κρυβόμαστε και δεν προσποιούμαστε τους ανεξάρτητους, τους απολίτικους και τους ενωτικούς. Δηλώνουμε, καθαρά και ξάστερα, πως υπηρετούμε την πολιτική του ΚΚΕ και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Είμαστε εξαρτημένοι από τα λαϊκά συμφέροντα, για τα οποία είμαστε ταγμένοι να αγωνιζόμαστε.

Ζητάμε, λοιπόν, από το λαό να μας ψηφίσει, δίνοντας μία και μοναδική υπόσχεση: Το σημείο στο οποίο θα μας τοποθετήσει, με την ψήφο του, ο λαός θα το κάνουμε μετερίζι συνεχούς αγώνα για την υπεράσπιση των συμφερόντων του...».

Ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στη στρατηγική της ΕΕ

Στην ομιλία του, ο Γιώργος Λαμπρούλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Για τα μεγάλα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της Υγείας, της Παιδείας, ευθύνη έχουν και οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες. Αποτέλεσαν βασικούς μοχλούς για να νομιμοποιηθούν και να περάσουν αντιλαϊκοί νόμοι και μέτρα. Στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις τα κόμματά τους είτε αυτά ήταν στην κυβέρνηση, είτε στην αντιπολίτευση. Αυτά τα ζητήματα βάζουμε στο επίκεντρο της μάχης, που δίνουμε για το δήμο Λάρισας, ως κριτήριο ψήφου. Διότι το ποιος θα έχει το δήμο Λάρισας, τι συσχετισμός δυνάμεων θα υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει τη δική του μεγάλη σημασία και βαρύτητα. Δε θα καθορίσει τη ζωή μας, δε θα λύσει τα μεγάλα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Ομως, αποτελεί παράγοντα που μπορεί να συμβάλει στο δυνάμωμα μιας ισχυρής λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στη στρατηγική της ΕΕ, των μνημονίων και των συνθηκών της».

Τέλος, ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, στο χαιρετισμό του στη συγκέντρωση, ανάμεσα στα άλλα τόνισε: «Από τη συγκέντρωσή μας, εδώ στη Λάρισα, με τις μεγάλες και ένδοξες αγωνιστικές παραδόσεις του κινήματος της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, του εργατικού και αγροτικού κινήματος, που είχαν και έχουν ως ψυχή τους, τους κομμουνιστές και άλλους ανιδιοτελείς αγωνιστές, απευθύνουμε προσκλητήριο υπερψήφισης των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Δήμο Λάρισας και τους άλλους δήμους, σε κάθε εργάτη, άνεργο, μικροεπαγγελματία και μικρομεσαίο αγρότη, στη νεολαία και στις γυναίκες, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν και αν συμφωνούν σε όλα μαζί μας...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ