Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μόνο το ΚΚΕ είπε στους νέους την αλήθεια για την ΕΕ

Περιοδείες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πραγματοποίησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του Κόμματος, Θ. Καπέτη και Γ. Μαργαρίτης

Περιοδεία στη Σχολή Θετικών Επιστημών και στη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ. Μίλησαν με φοιτητές και εργαζόμενους και τους κάλεσαν να στηρίζουν μαζικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στον αγώνα για ριζικές ανατροπές σε όφελος του λαού. Σημείωσαν ότι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία, είναι μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, μια ισχυρή λαϊκή συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.

Η Θ. Καπέτη, μιλώντας με φοιτητές του Ιστορικού Τμήματος τους κάλεσε, τόσο στις φοιτητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και τοπικές εκλογές, να καταδικάσουν όλα τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ, τα κόμματα που συναποφάσισαν την πολιτική που εφαρμόζεται συνολικά, αλλά και στην Ανώτατη Εκπαίδευση, οδηγώντας τους νέους στην ανεργία, σε ένα μέλλον που δεν έχει καμία σχέση με τις δυνατότητες της εποχής μας.

Οπως είπε, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες έχουν επιλογή. Να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που τους έχει πει την αλήθεια για την ΕΕ και το ρόλο της. Ισχυροποιώντας το, την επόμενη μέρα των εκλογών, θα είναι ακόμη πιο ετοιμοπόλεμοι, να αντιμετωπίσουν τα μέτρα που θα έρθουν ακόμη και με την ανάκαμψη, καθώς πρόκειται για ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, που αφορά τα κέρδη των μονοπωλίων και όχι τα συμφέροντα της νεολαίας της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Μιλώντας σε φοιτητές σε τμήματα του Φυσικού, του Μαθηματικού και του Χημικού, ο Γ. Μαργαρίτης τόνισε ότι το μέλλον που ετοιμάζει η ΕΕ είναι ένα μέλλον ανεργίας, εργασιακών σχέσεων αβεβαιότητας, υπερεκμετάλλευσης, δουλείας. Και τους κάλεσε να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος ενίσχυσης των λαϊκών αγώνων και οι λαϊκοί αγώνες είναι το μόνο εργαλείο, ο μόνος δρόμος που έχει ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, για να αντιταχθούν στην αντιλαϊκή επίθεση της ΕΕ και των κομμάτων που στηρίζουν και συναποφασίζουν αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ