Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Απομονώστε τους φασίστες κι όσους τους κάνουν πλάτες

Πρόκληση για το γιαννιώτικο λαό αποτελεί η χτεσινή «επίσκεψη» στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων 10 ατόμων της Χρυσής Αυγής, υποψήφιων στις περιφερειακές εκλογές. Οι συγκεκριμένοι μπήκαν στο νοσοκομείο λειτουργώντας ως τάγμα εφόδου, ζητώντας, μάλιστα, τα στοιχεία όσων αντέδρασαν στην παρουσία τους και δεν ανέχτηκαν να περιοδεύουν μέσα στο νοσοκομείο φασιστικά-εγκληματικά στοιχεία με το μανδύα των υποψήφιων για τις περιφερειακές εκλογές

Με ανακοίνωσή τους, οι υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι από το χώρο της υγείας-πρόνοιας με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ιωαννίνων, χαιρετίζουν τους εργαζόμενους υγειονομικούς, συνοδούς και φοιτητές που αντέδρασαν στην παρουσία της φασιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που κατά την περιοδεία τους ζητούσαν να νοσηλεύονται μόνο Ελληνες στο νοσοκομείο.

Ερωτηματικά προκαλεί η απουσία αντίδρασης της διοίκησης του ΠΓΝΙ στην παρουσία της φασιστικής οργάνωσης στο νοσοκομείο. Την ίδια μέρα βέβαια ο διοικητής τους νοσοκομείου Χατζηκώστα αντέδρασε στην παρουσία του ΠΑΜΕ στην ΕΠΑΣ Νοσηλευτικής, που καλούσε σπουδαστές και καθηγητές στον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς, στην οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματά τους, όπως αυτό της πληρωμής της πρακτικής άσκησης στα νοσοκομεία της πόλης και της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης, τα οποία σήμερα στερούνται στη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Αβάντα στη Χρυσή Αυγή στον Πειραιά

Την απαράδεκτη απόφαση του δημάρχου Πειραιά, κ. Μιχαλολιάκου, να καλέσει τη φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή στη συνεδρίαση της διακομματικής-διαπαραταξιακής επιτροπής στο Δήμο Πειραιά για την κατανομή θέσεων προβολής σε συνδυασμούς και κόμματα, ενόψει των επερχόμενων Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ. Πρότειναν τον αποκλεισμό της από τη συνεδρίαση. Με ευθύνη της διοίκησης του Δήμου η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή, επικαλούμενη τη νομιμότητα. Με το ίδιο σκεπτικό απορρίφθηκε και η πρόταση να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στην εγκληματική οργάνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ