Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Τα αποτελέσματα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης

ΜΠΑΝΓΚΙ.--

Συνεχίστηκε και χτες η μαζική έξοδος εκατοντάδων μουσουλμάνων από την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, Μπανγκί, συνοδεία Κογκολέζων στρατιωτών της «Αφρικανικής Ενωσης», με τελικό προορισμό πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων στο γειτονικό Τσαντ. Η εξέλιξη αποδεικνύει στην πράξη πως οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (αρχικά των Γάλλων, Αφρικανών και η προετοιμαζόμενη της ΕΕ) αυξάνουν το κλίμα διχασμού, πόλωσης και του «διαίρει και βασίλευε».

Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζεται σε βορειοδυτικές περιοχές της χώρας, κοντά στη μεθόριο με το Καμερούν και το Τσαντ, η ένοπλη δράση ισλαμιστών μισθοφόρων της οργάνωσης «ΣΕΛΕΚΑ» που επιχειρούν να ανακαταλάβουν τον έλεγχο σε περιοχές με λιγοστή παρουσία του «στρατού» της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και των ξένων ένοπλων αποστολών.

Εκπρόσωπος της Κάθριν Αστον (επικεφαλής της ΕΕ για Εξωτερική Πολιτική) εξέφρασε «απογοήτευση» για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά μουσουλμάνων από πολιτοφυλακές Χριστιανών στην κεντροαφρικανική χώρα, κάνοντας υποκριτικά έκκληση για σταμάτημα της βίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ