Τετάρτη 30 Απρίλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Επαφές και με άλλα στελέχη κυβέρνησης και αστικού κράτους

Νέες πληροφορίες για επαφές στελεχών της κυβέρνησης και υψηλόβαθμων παραγόντων του αστικού κράτους με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, υποστηρίζει ότι είχε σχέσεις με τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών και βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Τσιάρα, όπως και με παράγοντα του ΥΠΕΞ. Αλλη μια δυσώδης ιστορία που επιβεβαιώνει αυτό που, από την πρώτη στιγμή, είπε το ΚΚΕ, ότι η Χρυσή Αυγή ανέβηκε και στηρίχθηκε από μηχανισμούς του συστήματος.

Σε ανοιχτή επιστολή του ο Παππάς μιλά για «...δύο πολύωρες συναντήσεις μας στο Υφυπουργείο των Εξωτερικών, καθώς και τη συνάντησή μας στο ιδιαίτερα καλόγουστα διακοσμημένο χώρο του ιατρείου σας της οδού Κηφισίας». Υποστηρίζει δε ότι ο Τσιάρας πιέστηκε να στηρίξει αποφάσεις της συγκυβέρνησης: «Θα αναφέρω και θα σας θυμίσω την κριτική σας στον Σαμαρά και την κυβέρνηση (...) Ενθυμούμαι επίσης όλα όσα μου εκμυστηρευθήκατε σχετικά με το τι έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο που προηγήθηκε της εισόδου Βενιζέλου στην Κυβέρνηση. Ησασταν ο μόνος που εναντιώθηκε και πήρε το λόγο (...) Σας ρώτησα γιατί τα κάνει όλα αυτά ο Σαμαράς. Σας είπα χαρακτηριστικά: "Μα τρελός είναι;", εκτεινομένης της συζητήσεως εκ μέρους μου και στην αναφορά κάποιων φημών. Με εκπλήξατε όταν μου απαντήσατε με απορία: "Το ξέρεις και συ;"».

Ο Τσιάρας, απ' την πλευρά του, υποστηρίζει ότι ο Παππάς τον επισκέφτηκε μία φορά στο ιατρείο του ως ασθενής και απέφυγε να αναφερθεί στα όσα υπόλοιπα κατήγγειλε ο Παππάς.

Δίωξη εφημερίδας μετά από χρυσαυγίτικη μήνυση

Σήμερα στο Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο (έχει στην αρμοδιότητά του τα αδικήματα Τύπου) στα δικαστήρια της Ευελπίδων δικάζεται η εφημερίδα «Εργατική Αλληλεγγύη», μετά από μήνυση του δικηγόρου Ιωάννη Ανδριόπουλου, συνεργάτη βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που πρόσφατα αποστασιοποιήθηκε από την εγκληματική οργάνωση. Και αυτή η δίωξη κατά δημοσιογράφου της εφημερίδας, κατά του διευθυντή και του εκδότη της «Εργατικής Αλληλεγγύης» υπάγεται σε μια βιομηχανία μηνύσεων που φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη από τους χρυσαυγίτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ