Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΞΗΡΟΚΡΗΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η εναλλαγή κομμάτων της αστικής διαχείρισης δεν απαντά στη βαρβαρότητα

Σε εκδήλωση την Τετάρτη μίλησαν η Θ. Καπέτη, ο Θ. Ιγνατιάδης και ο Γ. Δελής

Κάλεσμα στο λαό της Ξηροκρήνης, στη Θεσσαλονίκη, να ψηφίσει, να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, για να γίνει δυνατός ο λαός, να δυναμώσει το εργατικό λαϊκό κίνημα, ο αγώνας για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, να ανοίξει ο δρόμος για το σοσιαλισμό, απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, υποψήφια ευρωβουλευτής του Κόμματος, μιλώντας σε συγκέντρωση την Τετάρτη, στην πλατεία Γαλοπούλου.

Στη συγκέντρωση, μίλησαν, επίσης, ο Θόδωρος Ιγνατιάδης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Γιάννης Δελής, υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Η Θ. Καπέτη σημείωσε ότι «τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ, πέρα από τις όποιες διαφορές τους στο μείγμα διαχείρισης και άλλες ιστορικές, ιδεολογικές, έχουν κοινή στρατηγική βάση, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων».

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «καλλιεργεί αυταπάτες, κοροϊδεύει, παίζει με την αγωνία των εργαζομένων. Υποστηρίζει ότι θα λύσει τα λαϊκά προβλήματα, ενώ την ίδια ώρα μαζεύει συστάσεις από τους ιμπεριαλιστές, δέχεται συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους και άλλους κεφαλαιοκράτες, για τη "ριζοσπαστική πολιτική" του. Μαζί ψάχνουν τους καλούς επιχειρηματίες κατά των κακών. (...) Η παραγωγική ανασυγκρότηση που προβάλλει είναι μια από τα ίδια. Ισχυροποίηση των μεγάλων επιχειρήσεων, λιτότητα, φτώχεια, ανεργία για το λαό».

«Καμιά αυταπάτη», πρόσθεσε, «η απάντηση στη βαρβαρότητα που ζούμε, δεν μπορεί να είναι ούτε η αλλαγή υπουργού, ούτε η εναλλαγή στην κυβέρνηση. Γυρίστε την πλάτη σας στα κόμματα του ευρωμονόδρομου (...) Πλούτος υπάρχει. Για να τον καρπωθεί όμως ο λαός, αυτό που χρειάζεται είναι να περάσει η εξουσία στους παραγωγούς του πλούτου, στην εργατική τάξη. Με αποδέσμευση από την ΕΕ και μονομερή διαγραφή του χρέους, έχοντας τα εργαλεία της ανάπτυξης στα χέρια τους η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της θα μπορέσουμε, με κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, να αξιοποιήσουμε όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, να πετύχουμε την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, με στόχο την ολόπλευρη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

Ο Θ. Ιγνατιάδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι διαχειριστές κάθε χρώματος και κόμματος, οι δήθεν ανεξάρτητοι που κινούνται στα πλαίσια του συστήματος, στους Δήμους και στις Περιφέρειες, καυγαδίζουν για τη σειρά που έχουν οι ίδιοι στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής, τις προτεραιότητές της, αφού υιοθετούν την επιχειρηματολογία για την ανάγκη θυσιών από το λαό και εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα».

Στο ίδιο πνεύμα, ο Γ. Δελής αναρωτήθηκε, «τι διαφορετικό έκανε ο "ανεξάρτητος" Μπουτάρης και η διοίκησή του; Εδώ στο Β΄ Διαμέρισμα, η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και του δήμου αποτυπώνεται με τον πιο σκληρό τρόπο. Ανεργία, φτώχεια, μικρομάγαζα που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, λυόμενα σχολεία, ελάχιστοι παιδικοί σταθμοί και αυτοί με πληρωμή.

Μαζί με την κυβέρνηση, η διοίκηση του δήμου επέβαλε φόρους και χαράτσια, αποθέωσε την ανταποδοτικότητα. Ο δήμος μετατράπηκε σε τροχονόμο εργολαβικών συμφερόντων. Καμία υπηρεσία του δήμου δεν παρέχεται δωρεάν. Τροφεία, εισιτήρια, συνδρομές, μετέτρεψαν το δήμο σε επιχείρηση με πελάτες τους δημότες».

Τέλος, για τον υποψήφιο της ΝΔ, ο Γ. Δελής σημείωσε ότι «αφού συμμετείχε ως πρωταγωνιστής από τη θέση του υπουργού της κυβέρνησης, στη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων, έρχεται τώρα ν' ανακοινώσει παρεμβάσεις για τις γειτονιές και αναπλάσεις χιλιοειπωμένες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ