Παρασκευή 2 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αρση ασυλίας 4 χρυσαυγιτών βουλευτών

Την άρση της ασυλίας άλλων 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής (των κατηγορούμενων για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, Αν. Γρέγου, Π. Ζησιμόπουλου, Αρτ. Ματθαιόπουλου και Κ. Μπαρμπαρούση) αποφάσισε την Τετάρτη η Ολομέλεια της Βουλής με 213 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 8 «παρών».

Κατά της άρσης, μαζί με τους βουλευτές της ΧΑ, ψήφισαν και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Μ. Ουζουνίδης, Ρ. Μακρή, Στ. Ξουλίδου, Π. Μελάς και Γ. Δημαράς, ενώ «παρών» ψήφισαν οι Γ. Αβραμίδης, Μ. Κόλλια, Π. Χαϊκάλης, Μ. Ιατρίδη και Ελ. Κουντουρά από τους ΑΝΕΛ, καθώς και οι «ανεξάρτητοι» Γ. Κουράκος, Γ. Κασαπίδης και Ν. Νικολόπουλος.

Από την πλευρά τους οι χρυσαυγίτες βουλευτές στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους στη Βουλή εμφανίστηκαν με προκλητικό τρόπο να «καμαρώνουν» για τα «κατορθώματά» τους.

Το ΚΚΕ έχει εξαρχής ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Οπως σημείωσε ο βουλευτής του Κόμματος Σπ. Χαλβατζής στην Επιτροπή Δεοντολογίας στη Βουλή: «Εμείς ως ΚΚΕ ξεκινάμε από το χαρακτήρα της ΧΑ. Θεωρούμε - και όχι μόνο εμείς - ότι η ΧΑ είναι μια οργάνωση η οποία ασπάζεται και προβάλλει τον εθνικοσοσιαλισμό, τη δράση του Χίτλερ και των SS. Είναι μια ναζιστική οργάνωση, εγκληματική. Οι εγκληματικές ενέργειες που έχουν διαπράξει στελέχη της ΧΑ εναντίον εργαζομένων, νέων ανθρώπων, μεταναστών, απορρέουν από το ναζιστικό χαρακτήρα, από τη ναζιστική ιδεολογία αυτού του κόμματος».

Την ερχόμενη Τετάρτη 7 Μάη θα συζητηθούν οι αιτήσεις για άρση ασυλίας των Χρ. Αλεξόπουλου, Νίκου Μίχου, Γιώργου Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα.

  • Εν τω μεταξύ, επίθεση χρυσαυγιτών ενάντια σε μέλη του στον Κολωνό, στη διάρκεια εξόρμησής τους σε λαϊκή αγορά, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ