Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σημαντική πρωτοβουλία για τους «πρακτικάριους»

Εκδήλωση - συζήτηση για καταγραφή των προβλημάτων και συντονισμό της πάλης

Εκδήλωση - συζήτηση με τη συμμετοχή σπουδαστών διάφορων ειδικοτήτων από σχολές μαθητείας και κατάρτισης, που απασχολούνται στο «Θεαγένειο» Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, έγινε χτες το πρωί, με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου (την πλειοψηφία έχουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ). Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να καταγραφούν από το σωματείο τα ιδιαίτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι «πρακτικάριοι» σπουδαστές και να υπάρξει συντονισμός με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σπουδαστές διαφόρων ειδικοτήτων. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που τους απασχολούν, όπως τα ελάχιστα χρήματα (ή και καθόλου στην περίπτωση των παιδιών από ΕΠΑΣ) που παίρνουν, με αποτέλεσμα να μην «τα βγάζουν πέρα», καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από εργατικές λαϊκές οικογένειες, σε πολλές περιπτώσεις και με άνεργους γονείς.

Επίσης, τέθηκε το ζήτημα της μεταφοράς, καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους σπουδαστές, όπως και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εξασφάλιση των όρων υγιεινής στην πρακτική άσκηση και μάλιστα σε έναν τόσο ιδιαίτερο χώρο. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει μέριμνα να γίνονται προληπτικά εμβόλια σε όλους τους σπουδαστές με το που ξεκινούν την πρακτική τους άσκηση.

Οι σπουδαστές του ΟΑΕΔ ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα δεν τους δίνεται η δυνατότητα να αναπληρώνουν βάρδιες που χάνουν λόγω μαθημάτων, με αποτέλεσμα η αμοιβή της πρακτικής τους να έχει πέσει στα 270, από τα 330 ευρώ. Οι σπουδαστές, μετά τη συζήτηση, αποφάσισαν τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, για να υπάρξει συντονισμός τόσο με το σωματείο, όσο και με τους σπουδαστές άλλων νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ