Τρίτη 6 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ο

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν σήμερα στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στις 12.30 το μεσημέρι, εργαζόμενοι στο Δημόσιο που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας αλλά και απολυμένοι, των οποίων έληξε η περίοδος διαθεσιμότητας και δεν μετακινήθηκαν σε άλλη θέση.

ΓΟΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο της 39ης Διεθνούς Εκθεσης Γούνας στην Καστοριά πραγματοποίησαν το περασμένο Σάββατο το Σωματείο Γουνεργατών Σιάτιστας και η «Ταξική Ενότητα Γουνεργατών» Καστοριάς, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Απαιτούν την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αίτημα το οποίο η «Ομοσπονδία Γούνας» έχει αρνηθεί επανειλημμένα, παρά τις επίμονες προσπάθειες της ΟΕΚΙΔΕ. Τα Σωματεία έκαναν εξόρμηση έξω από το χώρο της Εκθεσης, καταγγέλλοντας τις συνθήκες εργασίας στον κλάδο της γούνας, στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και τα βυρσοδεψεία.

ΥΠΑ: Τις απεργοσπαστικές μεθοδεύσεις των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών στην ΟΣΥΠΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας) και στις Ενώσεις Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών, καταγγέλλει η παράταξη ΕΣΚ (συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ). Σημειώνει πως οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΣΥΠΡΟΣΥ (ΠΑΣΚΕ) της ΟΣΥΠΑ, καθώς και η πλειοψηφία στις τρεις Ενώσεις, δεν εξήγγειλαν απεργία, όπως δεν απήργησαν και τα στελέχη τους στις απεργίες στις 12, 19 και 20 Μάρτη, ενάντια στο νομοσχέδιο για την κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων και τις απολύσεις στο δημόσιο, στις 9 Απρίλη, αλλά και την Πρωτομαγιά.

«ΠΡΕΒΕΛΗΣ»: Στη νησίδα Ασπρονήσι, κοντά στη Σαντορίνη, προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου το πλοίο «ΠΡΕΒΕΛΗΣ», της εταιρείας ΑΝΕΚ, με 190 άτομα να επιβαίνουν σε αυτό. Το πλοίο τελικά αποκολλήθηκε και έδεσε το πρωί στο λιμάνι του Αθηνιού. Το μεσημέρι της ίδιας μέρας απέπλευσε, με 93 επιβάτες, προκειμένου να συνεχίσει το δρομολόγιό του.

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΟΙ: Το ΔΣ της Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη δικαστική απόφαση που καταδίκασε 24 αγωνιστές χαλυβουργούς σε ποινές φυλάκισης από 21 έως 23 μήνες. Μηνύματα στο ΠΑΜΕ έστειλαν επίσης από την Ισπανία το συνδικάτο Central Obreira Galega (COG) / Galician Workers' Central και οι επιτροπές των εργαζομένων από τις παρακάτω επιχειρήσεις: Hotel Riazor Coruna - Toysal - Hotel Sada Marina - Isidro de la Cal Fresco - IPASA-ARRIVA NOROESTE - SNIACE.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ