Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΜΟΥ
Αλληλεγγύη στους διασωθέντες

Νέα τραγωδία παραλίγο, χτες, ανοιχτά της Σάμου. Το Λιμενικό Σώμα εντόπισε 24 μετανάστες στο στενό της Σάμου, μέσα στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Πρόκειται για 22 άνδρες και 2 γυναίκες, οι οποίοι εντοπίστηκαν στη θάλασσα. Οι αλλοδαποί περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού και μετά παραδόθηκαν σε πλήρωμα σκάφους της τουρκικής Ακτοφυλακής.

Την πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα των διασωθέντων, την εξασφάλιση διερμηνείας και νομικής υποστήριξης, τη φιλοξενία τους και την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους ζήτησε αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Β. Αιγαίου και Δήμου Σάμου για τους διασωθέντες του προχτεσινού ναυαγίου, όπου έχασαν τη ζωή τους 22 μετανάστες.

Η αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από τον Δημ. Μαυρατζώτη, δημοτικό σύμβουλο και εκ νέου υποψήφιο, και την Βάσω Βρυνιώτη, υποψήφια περιφερειακό σύμβουλο και πρόεδρο του ΕΚ Σάμου, επισκέφτηκε προχτές το Λιμεναρχείο Σάμου όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη της στους πρόσφυγες και υπογράμμισε την απαίτηση να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού των μεταναστών στη χώρα μας και να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για τις χώρες προορισμού τους.

Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Χίου, αναφερόμενη στο ναυάγιο, τονίζει ότι «αυτή είναι η μεταναστευτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αυτή είναι η πολιτική της ασφαλούς αποτροπής, της σιδηράς πυγμής στα σύνορα της ΕΕ (...) Ο Δήμος της Χίου άμεσα πρέπει να προετοιμαστεί στο να συμβάλει στη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων όταν χρειαστεί, διαμορφώνοντας κατάλληλες υποδομές, αντί να ανέχεται να στοιβάζονται σαν τα ζώα στα γνωστά "κουτιά" έξω από το λιμεναρχείο».

Εξάλλου, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης καταγγέλλει «την Ευρωπαϊκή Ενωση και τις άλλες ιμπεριαλιστικές συμμαχίες γιατί η θεσμοθετημένη πολιτική τους είναι στην ουσία να ενισχύουν αντιδραστικά καθεστώτα, να "στήνουν" επεμβάσεις, να υποκινούν εμφύλιες συρράξεις, κυριολεκτικά να κλέβουν τους φυσικούς πόρους χωρών με πλούσιο έδαφος και υπέδαφος για να θωρακιστεί η αύξηση της κερδοφορίας των συμφερόντων που υπηρετούν, οδηγώντας στη φτώχεια εκατομμύρια ανθρώπους που εξωθούνται στη μετανάστευση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ