Τετάρτη 7 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ
Αναδείξαμε τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής κόντρα στα στοχευμένα παιχνίδια

Στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας

Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα
Στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα
Μέσα σε ένα ζεστό κλίμα, με εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, νέους και γυναίκες να δίνουν δυναμικά το «παρών», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών, με ομιλητές το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο Αθήνας, Νίκο Σοφιανό, τον Γιώργο Πέρρο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα, και τον Λευτέρη Νικολάου-Αλαβάνο, υποψήφιο ευρωβουλευτή του Κόμματος.

Στην ομιλία του ο Ν. Σοφιανός, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να εγκλωβίσουν στη λογική "πώς θα αποτρέψουμε τα χειρότερα". Ο ένας εκβιάζει με τη σταθερότητα και ο άλλος με τη λογική "εδώ που φτάσαμε, δε γίνεται χειρότερα, κάτι μπορεί να βελτιωθεί".

Με αυτήν τη λογική συγκρουόμαστε, προτάσσοντας τις δυνατότητες που έχει ο λαός μας και τα δικαιώματα που δεν μπορούμε να τα αφήσουμε στην άκρη αποδεχόμενοι τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων. Αυτό που θα ενώσει και στις 3 κάλπες τον άνεργο, το συνταξιούχο, τον εργαζόμενο στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα ψηφίζοντας το ΚΚΕ είναι να κατανοηθεί ότι η σκληρή καθημερινότητα που ζούμε και η αίσθηση ότι έρχονται χειρότερα έχει τη σφραγίδα της ΕΕ, της οικονομίας του κεφαλαίου και της κρίσης της, των δεσμεύσεων που έχουν δημιουργηθεί.


Από αυτό το κάδρο δεν είναι έξω οι δήμαρχοι, ούτε οι περιφερειάρχες.

Για παράδειγμα, στο πρόβλημα της ανεργίας στην Αθήνα, ο μεν Καμίνης φτιάχνει Κέντρα Επιχειρηματικότητας που θα δίνουν συμβουλές στους ανέργους για να γίνουν επιχειρηματίες, ανακαινίζοντας 3 ξενοδοχεία και το κτίριο του ΕΒΕΑ, που σε 10 χρόνια θα το πάρουν πίσω ανακαινισμένο οι επιχειρηματίες και ο δε υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει κοινωνικούς συνεταιρισμούς, κοινωνικές επιχειρήσεις. Θα μάθουμε στα παιδιά μας τη συνεταιριστική παιδεία και θα κάνουμε και συνεταιριστική δικτύωση για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο. Αυτή λένε ότι είναι η απάντηση, ενώ κρύβουν ότι σε δεκάδες δήμους σε όλη την Αττική οι συνεταιριστικές επιχειρήσεις πήραν κομμάτι-κομμάτι λειτουργίες των δήμων και οι δημότες τις ακριβοπληρώνουν.

Γι' αυτό βάζουν στην άκρη τα δικαιώματα. Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, το δικαίωμα να έχεις εισόδημα για να ζεις την οικογένειά σου με αξιοπρέπεια. Και ο καυγάς γίνεται για τα ελάχιστα εγγυημένα, την καινούργια μόδα για να διαχειριστούμε τη φτώχεια.

Το λέμε καθαρά: Δε θα αλλάξει η ζωή μας από τις δημοτικές, τις περιφερειακές εκλογές, από τις ευρωεκλογές. Μπορούμε όμως να δημιουργήσουμε τη δική μας δυναμική, τα δικά μας δεδομένα, να βάλουμε φραγμό σε μια σειρά μέτρα, γιατί για να αλλάξει η ζωή μας χρειάζεται να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα της χώρας».

Για τα προβλήματα της περιοχής

Αναφερόμενος πιο ειδικά στα προβλήματα της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα, ο Ν. Σοφιανός τόνισε:

«Αυτά τα χρόνια παλέψαμε στο δημοτικό συμβούλιο για δεκάδες προβλήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα. Δε στοχοποιήσαμε τους κατοίκους της περιοχής παίζοντας πολιτικά παιχνίδια. Ο Αγ. Παντελεήμονας, όπως και η Βικτώρια, ο Αγ. Παύλος, ο Αγ. Νικόλας, η Κυψέλη και μια σειρά άλλες περιοχές, βρέθηκαν στοχευμένα στο κέντρο της πίεσης από χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες που μπαίνουν στη χώρα μας, ως βασική πύλη εισόδου στην ΕΕ. Δεν έρχονται τυχαία σε αυτές τις γειτονιές αλλά οργανωμένα. Και παράλληλα παίζονται παιχνίδια απαξίωσης περιουσιών και παιχνίδια από μαφίες και αλλοδαπών και ημεδαπών.

Απέναντι σε αυτό το κλίμα, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα και να αναδείξουμε και τα δικαιώματα που έχουν οι μετανάστες κάτοικοι αυτής της περιοχής, που τα παιδιά τους παίζουν, πάνε σχολείο μαζί με τα δικά μας, που αθλούνται μαζί στα ίδια σωματεία. Οχι μόνο δε στοχοποιήσαμε τους κατοίκους αλλά αποφύγαμε - κρατώντας την ψυχραιμία μας - να απαντήσουμε σε προκλήσεις της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, ανοίξαμε τη συζήτηση με τους κατοίκους και τις επιτροπές αγώνα αυτών των περιοχών για κρίσιμα θέματα.

Στο Δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας ανοίξαμε το θέμα της βιομηχανίας των "Call Center" και των "Internet Cafe" που ξεφυτρώνουν σα μανιτάρια, ειδικά στο 6o Διαμέρισμα.

Αναδείξαμε και καταγγείλαμε στο Δημοτικό συμβούλιο την απαράδεκτη προσπάθεια του δημάρχου, που στηρίχθηκε και από άλλες παρατάξεις, να αλλάξουν τους όρους αδειοδότησης των οίκων ανοχής.

Διεκδικήσαμε να λειτουργήσει το δημοτικό ιατρείο που είναι εδώ και πέντε χρόνια κλειστό.

Πιέσαμε να φτιαχτεί κέντρο πρόληψης σε αυτήν τη γειτονιά, που θα βοηθήσει στη μάχη κατά των ναρκωτικών. Φρενάραμε τη δημιουργία Κέντρων Υγιεινής Χρήσης Ναρκωτικών στο γειτονικό Σταθμό Λαρίσης και στον Κολωνό.

Βγαίνουν συμπεράσματα και από την προεκλογική παράτα που έστησαν, από τη μια, ο Καμίνης και, από την άλλη, ο Κασιδιάρης με την παιδική χαρά εδώ, στον Αγ. Παντελεήμονα, που τη θυμήθηκαν προεκλογικά. Και δεν είναι μόνο αυτή, είναι 240 παιδικές χαρές και αθλητικοί χώροι στο Δήμο που είναι σε εγκατάλειψη, γιατί υπάρχει ένα συνεργείο σε όλο το δήμο με τέσσερις μόλις εργαζόμενους για τη συντήρησή τους.

Αναδείξαμε, παλέψαμε και διεκδικήσαμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, με τους κατοίκους αυτών των περιοχών και γι' αυτό μπορούμε να λέμε καθαρά σε αυτόν τον κόσμο, ανεξάρτητα αν ταυτίζεται με το ΚΚΕ, ότι εδώ μπορείς να βρεις το δικό σου φυσικό σύμμαχο. Εδώ η ψήφος σου μετράει και θα τη δεις την επόμενη των εκλογών στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Γιατί ξέρεις ότι εμείς χωρίς όρους θα βρεθούμε στο πλευρό σου, θα διεκδικήσουμε μαζί σου. Γιατί το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι της διαχείρισης αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος».

Από την πλευρά του, ο Γ. Πέρρος κάλεσε τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα να στηρίξουν το ΚΚΕ για «να βγει ισχυρός ο λαός, έχοντας το βλέμμα στο μέλλον, την επόμενη μέρα». Αρκετά πλήρωσε ο λαός, συνέχισε, «τα ψέματα και τις υποσχέσεις των κομμάτων της ΕΕ. Θέλουμε να αναρωτηθούμε όλοι μας. Είμαστε με το "ρεαλισμό" που μας λένε και φέρνει φτώχεια και εξαθλίωση ή είμαστε με εκείνο το κόμμα, το ΚΚΕ, που μπορεί και θέλει μαζί με το λαό μας να αλλάξει τη ζωή μας»;

«Το ΚΚΕ» τόνισε, «δεν πρόδωσε αυτό που χρόνια βάζει στόχο: Να ξεριζωθεί η εξουσία από την τάξη που εκμεταλλεύεται το λαό. Αυτόν του το στόχο δεν τον πέταξε στα σκουπίδια για να γίνει αρεστό στο μεγάλο κεφάλαιο, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι».

Νωρίτερα, ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Λ. Νικολάου-Αλαβάνος επεσήμανε πως «έγινε σε όλους μας καθαρό ότι η ΕΕ δεν είναι το σπίτι των λαών. Είναι η αρένα του θανάτου για τους εργαζόμενους και τους λαούς της Ευρώπης, με τα 30 εκατομμύρια ανέργων, τους 800.000 εσωτερικούς μετανάστες φτώχειας και μιζέριας, με τις πάνω από 20 ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, με τις αναδιαρθρώσεις στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας-Πρόνοιας, στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που ως αποτέλεσμα έχουν την άθλια κατάσταση που βιώνουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ