Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
Είπαν, ξείπαν...

Σε συνέντευξή του χτες στο ρ/σ «Real» ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρήθηκε ότι άλλοτε κατηγορείται το κόμμα του πως τάζει τα πάντα στους πάντες κι άλλοτε πως έχει αναιρέσει όλες του τις υποσχέσεις. Τι απ' τα δύο ισχύει, αναρωτήθηκε... Λίγο μετά, απάντησε ο ίδιος. Οταν ρωτήθηκε αν η υπόσχεση που έδωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Κοζάνη για δωρεάν ρεύμα είναι κοστολογημένη, απάντησε: «Τους προηγούμενους μήνες είχαμε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για το ποιοι, κατά τη γνώμη μας, έπρεπε να τύχουν της δωρεάν παροχής ενός όγκου ρεύματος, κιλοβατωρών μηνιαίως με βάση κάποιες μίνιμουμ ανάγκες που έχει ένα νοικοκυριό σε συνδυασμό με κάποια κοινωνικά κριτήρια. Αυτό έχει κατατεθεί με συγκεκριμένη πρόταση νόμου.

Βέβαια, αυτό προϋποθέτει η ΔΕΗ να έχει ένα δημόσιο χαρακτήρα για να μπορεί να κάνει τέτοιου είδους κοινωνική πολιτική και σε άλλες περιπτώσεις και αναπτυξιακή. Η αναπτυξιακή έχει να κάνει με το θέμα του κόστους Ενέργειας που αφορά τις ενεργοβόρες βιομηχανίες. Για παράδειγμα, γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτοί που κόπτονται για τις επενδύσεις στην Ελλάδα και μιλάμε για τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους, παραγνωρίζουν ότι το βασικό κόστος για μια σειρά βιομηχανίες στην Ελλάδα είναι το ενεργειακό και δεν είναι, για παράδειγμα, οι μισθοί. Το λέω ως ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε τι έχουμε μπροστά μας. Ποιοι κοστολογούν και έχουν συγκεκριμένες προτάσεις. Και ποιοι πραγματικά μπορούν να εγγυηθούν μια επόμενη μέρα η οποία θα σταματήσει τον κατήφορο και θα ανοίξει άλλες προοπτικές».

Γι' αυτό λέμε ότι μοιράζει στο λαό ακάλυπτες επιταγές, ενώ στο κεφάλαιο μετρητά στο χέρι. Γιατί έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια έχει ξεκινήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που συνεχίζεται τώρα, στην οποία έβαλε πλάτη και ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός με την ανοχή των δυνάμεων του ΣΥΝ που μετεξελίχθηκε στο σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Η ιδιωτικοποίηση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ για απελευθέρωση της Ενέργειας, την οποία στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα κάνει; Θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ και θα εναντιωθεί στην ΕΕ; Δε λέει κάτι τέτοιο. Αλλά και όταν η ΔΕΗ ήταν αποκλειστικά κρατικό μονοπώλιο, πάλι έδινε πάμφθηνο ρεύμα στις επιχειρήσεις για να κερδοφορούν (π.χ. ΠΕΣΙΝΕ), σε αντίθεση με τα λαϊκά νοικοκυριά. Που πλήρωναν πανάκριβα. Αλλά για να πείσει το λαό για την αναγκαιότητα να δώσει στους επιχειρηματίες φτηνό ρεύμα για να κερδοφορούν, βάζει μπροστά και μια επιμέρους κοινωνική παροχή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της λεγόμενης ανθρωπιστικής κρίσης, δηλαδή των εξαθλιωμένων. Και έτσι συμβάλει να μονιμοποιηθεί μια πραγματικότητα, που θέλει το λαό να ζει με μειωμένες απαιτήσεις ως προς την κάλυψη όλων των αναγκών του. Γιατί δεν μπορεί να πει φτηνό ρεύμα σε όλο το λαό και ταυτόχρονα φτηνό στους επιχειρηματίες. Κάποιος θα πληρώνει ακριβά και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τους επιχειρηματίες και την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους...


Β.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ