Πέμπτη 8 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Η ΚΑΠ της ΕΕ είναι το δρεπάνι για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς

Περιοδεία στην Πέλλα, πραγματοποίησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Τα προβλήματα των αγροτών βρέθηκαν στο επίκεντρο της περιοδείας, που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο, στην Πέλλα, ο Ρίζος Μαρούδας, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής των Αγροτικών Μπλόκων. Ο Ρ. Μαρούδας, μαζί με τους υποψήφιους της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκο Ουγγρίνο, υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, Μάνο Κανάκη, υποψήφιο δήμαρχο Σκύδρας και Μιχάλη Φουνταλή, υποψήφιο δήμαρχο Εδεσσας, επισκέφθηκε τους Γαλατάδες, τη Σκύδρα και τη Φλαμουριά Εδεσσας.

Αναδείχθηκε η αγωνία των κερασοπαραγωγών και ροδακινοπαραγωγών, που πλήττονται από την αντιαγροτική πολιτική και βλέπουν τη γνωστή «ψαλίδα τιμών», μεταξύ παραγωγού και εργαζόμενου καταναλωτή να λειτουργεί ουσιαστικά σε βάρος και των δύο, με τις ευλογίες διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Επιπλέον, αναδείχτηκε η αγανάκτηση των φρουτοπαραγωγών για τον άδικο κανονισμό ασφάλισης του ΕΛΓΑ, που δεν καλύπτει όλες τις ζημιές - όπως π.χ. τις φετινές ζημιές στα πρώιμα κεράσια - με δίκαιες αποζημιώσεις παρά τα «χαράτσια - ασφάλιστρα» που πληρώνουν.

Το βράδυ, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ριζού, ο Ρ. Μαρούδας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Μπήκαμε στη νέα καλλιεργητική περίοδο με χρέη από την προηγούμενη και δεν μπορούμε να καλλιεργήσουμε, γιατί δεν έχουμε λεφτά ν' αγοράσουμε τα καλλιεργητικά εφόδια, σπόρους, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, πετρέλαιο κ. ά., που είναι πανάκριβα. Οι εμποροβιομήχανοι δεν μας βάζουν πια "βερεσέ" και η "Τράπεζα Πειραιώς" δε μας δίνει, πλέον, καλλιεργητικά δάνεια, όπως παίρναμε από την "Αγροτική".

Και σαν να μη μας έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση αποφάσισε να φορολογούνται οι φτωχοί αγρότες σαν να είμαστε επιχειρηματίες. Δεν είμαστε επιχειρηματίες, ούτε επιτηδευματίες. Εργαζόμενοι είμαστε, που παλεύουμε με τη γη, που μοχθούμε στα μαντριά και στους στάβλους, που χύνουμε πολύ ιδρώτα για να παράγουμε προϊόντα. Μας ζητούν, λοιπόν, να πληρώνουμε φόρο από το πρώτο ευρώ του εισοδήματός μας. Τους απαντάμε: Δεν έχουμε να πληρώσουμε φόρο. Οπως δεν έχουν να πληρώσουν οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι μικροεπαγγελματίες και οι μικρέμποροι.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα επιβίωσης της μικρομεσαίας αγροτιάς. Γιατί; Διότι είναι ταγμένη κι ορκισμένη να εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ, που οδηγεί τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, για να περάσει η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών. Και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά συντάσσεται με την ΚΑΠ της ΕΕ, υποστηρίζοντας ότι μπορεί ν' αλλάξει προς το καλύτερο.

Η ΚΑΠ της ΕΕ είναι το εργαλείο, το δρεπάνι, για το ξεκλήρισμά μας. Ηδη έχει θερίσει πολλούς».

Κάλεσε τους αγρότες να καταδικάσουν συνολικά την αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο από δήμους και περιφέρειες, δυναμώνοντας και στις τρεις κάλπες τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ