Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Με ψευτοδιλήμματα για εγκλωβισμό του λαού στην ίδια πολιτική

Να συντηρήσει τα ψευτοδιλήμματα περί κυβερνητικής σταθερότητας ή αστάθειας, και ενίσχυσης του «προοδευτικού πόλου» της συγκυβέρνησης στις εκλογές του Μάη, προσπαθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μιλώντας χτες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του για το αποπροσανατολιστικό δίλημμα που έθεσε στο λαό (ή υπερψηφίζεται η «Ελιά» ή κινδυνεύει η σταθερότητα της κυβέρνησης), που προκάλεσε διάφορες αντιδράσεις, ο Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι «προκλήθηκε μια ενόχληση (...) πολύ μεγάλη νευρικότητα». Εξ ου και το στρογγύλεψε, λέγοντας ότι έκανε απλά μια «περιγραφή της πραγματικότητας».

Επανέλαβε ότι «έχει πολύ μεγάλη αξία η σταθερότητα της κυβέρνησης, ως θεμελιώδης προϋπόθεση της σταθερότητας της οικονομίας», της συνέχισης βασικά της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής, με το λαό να στοιχίζεται πίσω από τα προτάγματα των μονοπωλίων. Εκεί «κουμπώνουν» και οι εκκλήσεις του «να προχωρήσουμε στην κατεύθυνση των μεγάλων αλλαγών που αφορούν την εθνική μας φυσιογνωμία και ανταγωνιστικότητα».

Διαβεβαίωσε κέντρα και παράκεντρα του συστήματος: «Ποτέ δε μίλησα και δεν πρέπει να μιλάμε εμείς για "αποχώρηση από την κυβέρνηση"» και συμπλήρωσε ότι «μετεκλογικά πρέπει να γίνουν πολύ μεγάλες υπερβάσεις, που αφορούν την παράταξη, τη χώρα, την κοινωνία, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του νέου τοπίου, που είναι η Ελλάδα μετά την κρίση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ