Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπλέουν στη στρατηγική κατεύθυνση

Στη χτεσινή παρέμβασή του, ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, εστίασε στη «διευθέτηση του δημοσίου χρέους με μέτρα ελάφρυνσης» και με τις αποφάσεις που θα ληφθούν τον Οκτώβρη. Υποστήριξε ότι η χώρα «βρίσκεται σταθερά στο δρόμο προς την έξοδο από την κρίση», όπως καταγράφεται από τους «πρόδρομους» στατιστικούς δείκτες που εμφανίζονται σε «αναπτυξιακή τροχιά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος σημείωσε ότι το κόμμα του και η ΕΛΙΑ είναι οι εγγυητές της «σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος της κυβερνητικής συμμαχίας». Ως αποδείξεις ανέφερε τη συμβολή του κόμματός του στην «προστασία της πρώτης κατοικίας», στη «μεγάλη νίκη του ελληνικού γάλακτος», στη «μείωση των εργοδοτικών εισφορών», στα «προγράμματα ανάσχεσης της ανεργίας». Σημείωσε πως η τυχόν εκλογική αποδοκιμασία «σημαίνει πως δεν έχει νόημα η συνέχιση του προοδευτικού πόλου».

«Να διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα τύπου Μάρσαλ, έτσι ώστε να συγκεντρωθούν οι αναγκαίοι πόροι για να επιτευχθούν μεσοπρόθεσμα ισχυροί και σταθεροί ρυθμοί ανάπτυξης» σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλης. Ζήτησε την «ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους», σημειώνοντας ότι «δεν επαρκεί η μείωση των επιτοκίων και η χρονική επιμήκυνση της πληρωμής». Υποστήριξε ακόμη ότι τα «πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι υγιή και βιώσιμα για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο αν στηρίζονται στην ανάπτυξη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ