Σάββατο 10 Μάη 2014 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Απεργούν στις 14 Μάη με αιχμή την «αξιολόγηση»

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, στις 12 μ.

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν στις 14 Μάη οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, ενάντια στο νόμο της «αξιολόγησης». Η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ καλεί στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 μ. στο υπουργείο Υγείας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα προς τους εργαζόμενους σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η αξιολόγηση των εργαζομένων στην Υγεία - Πρόνοια είναι "νύχι-κρέας" με την ενίσχυση της λειτουργίας αυτών των υπηρεσιών με τα κριτήρια "Ανώνυμης εταιρείας". Με την αξιολόγηση η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να χειραγωγήσει τις συνειδήσεις των εργαζομένων, να εφαρμόσει στους εργασιακούς χώρους το "νόμος και τάξη", την πλήρη υποταγή. Τους θέλει γενίτσαρους απέναντι στην τάξη τους, κλείνοντας την πόρτα των υπηρεσιών Υγείας στους ανασφάλιστους, αντί να κάνουν το χρέος τους, να τους περιθάλψουν.

Είναι εργαλείο για περαιτέρω περικοπές στους μισθούς, για τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα, από τη συμμετοχή στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, από τις πληρωμές των ασθενών, για την αύξηση της πηγής των "διαθεσίμων" - απολύσεων, για την κινητικότητα, τη μη μονιμοποίηση των δοκίμων υπαλλήλων, για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.

Δεν πρόκειται λοιπόν για "ψευτοαξιολόγηση", δεν είναι "προσχηματική", δεν την φέρνουν τα μνημόνια, όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Οποια μορφή και να πάρει, με όποιον τρόπο και αν γίνει, εφόσον συνδέεται με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, δεν αλλάζει χαρακτήρα. Εχει τη σφραγίδα της ΕΕ, υπηρετεί συνολικότερα την ανταγωνιστικότητα και τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται εδώ και χρόνια σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

Παλεύουμε για να καταργηθεί ο νόμος 4250/14. Οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μπλοκάρουμε στην πράξη την έκδοση απόφασης για επιμερισμό των ποσοστών στους κλάδους του κάθε νοσοκομείου ή προνοιακού ιδρύματος. Αποχή, καμία εμπλοκή των εργαζομένων και των διοικητικών στελεχών στη διαδικασία της αξιολόγησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ