Τρίτη 13 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΝΙΚΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών

Με μαζική συμμετοχή του εργαζόμενου λαού της Νικόπολης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής η εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών που οργάνωσε η ΤΟ Βορειοδυτικών συνοικιών Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Στην εκδήλωση, που αντικειμενικά πήρε και προεκλογικό χαρακτήρα, μίλησαν η Ρούλα Ελευθεριάδου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, και ο Γιώργος Βούρτσας, υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Η εκδήλωση πλαισιώθηκε καλλιτεχνικά από την Ανθή Τατσιούλη και το συγκρότημα της ΚΝΕ, που παρουσίασαν ρώσικα και ελληνικά τραγούδια της αντίστασης. Στο χώρο λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας με στιγμές από την ηρωική δράση του λαού μας ενάντια στους φασίστες κατακτητές.

Η Νικόπολη είναι οικισμός του δήμου όπου στη συντριπτική τους πλειοψηφία ζουν παλιννοστούντες από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Η Ρούλα Ελευθεριάδου, με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία, τόνισε: «Επιβεβαιώνεται ο ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ, που στήριξε ανοιχτά φασιστικές, ναζιστικές δυνάμεις και τη νέα πραξικοπηματική κυβέρνηση.

(...) Οι Πόντιοι ζήσαμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που είχαν αποτέλεσμα τη σφαγή των 360.000 Ποντίων και 1,5 εκατ. πληθυσμού στην προσφυγιά.

Η εξουσία της αστικής τάξης τούς αντιμετώπισε σαν πολίτες β΄ κατηγορίας. Προώθησε την γκετοποίησή τους, την απομόνωσή τους. Ενώ το ΚΚΕ έδωσε τιτάνια μάχη για να καταργηθούν οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ προσφύγων και γηγενών, για να αποτραπεί η διαίρεση των εργαζομένων, των ανθρώπων του μόχθου. Αυτός ο αγώνας είχε αποτέλεσμα τη μαζική ένταξη των προσφύγων Μικρασιατών και Ποντίων στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, στον ΕΑΜικό απελευθερωτικό αγώνα, μετατρέποντας λαϊκούς συνοικισμούς σε κάστρα του αγώνα.

Και οι Ελληνες ποντιακής καταγωγής από την πρώην Σοβιετική Ενωση μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, να συγκρίνουν.

Εδώ στη χώρα καταγωγής τους βρήκαν απαξίωση, ανεργία, ανασφάλεια. Ενώ στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες οι ελληνικές κοινότητες κατόρθωσαν να αναπτυχθούν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ξεχώρισαν σε όλους τους τομείς με το επίπεδο μόρφωσης που πήραν, έχοντας λυμένα τα βασικά βιοποριστικά ζητήματα.

Σήμερα, η συγκυβέρνηση στερεί σε Ελληνες ποντιακής καταγωγής από την πρώην Σοβιετική Ενωση, που μαστίζονται από μεγάλο ποσοστό ανεργίας, ακόμα και το πενιχρό επίδομα του ΟΓΑ, καταδικάζοντας χιλιάδες ηλικιωμένους στην ανέχεια».

Ο Γιώργος Βούρτσας αναφέρθηκε στην αρνητική πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στο Δήμο Παύλου Μελά εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων διαχρονικά, του «Καλλικράτη» αλλά και της δημοτικής αρχής. Τόνισε ότι «γι' αυτούς που θέλουν δήμο του αγώνα και της αλληλεγγύης, που θα συμπαραστέκεται στις αγωνίες και τα προβλήματα του λαού της πόλης μας με πρακτικά μέτρα και όχι με λόγια, δήμο που θα πρωτοστατεί στη συγκρότηση της Λαϊκής Συμμαχίας, για τους πολλούς, για όλους εμάς, μια επιλογή υπάρχει: Ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στο Δήμο και την Περιφέρεια, ψήφο στο ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ που θα αντιπαλεύει στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά (2024-05-16 00:00:00.0)
Τα κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα (2015-12-25 00:00:00.0)
Τίμησαν την προσφορά των Ποντίων στους λαϊκούς αγώνες (2014-10-21 00:00:00.0)
Εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη (2014-05-08 00:00:00.0)
Εκδήλωση αφιερωμένη στις γυναίκες πολιτικούς πρόσφυγες (2014-04-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ