Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
Επίσκεψη στον Εβρο εν μέσω παραβιάσεων

Την περιοχή ευθύνης του Δ' Σώματος Στρατού, στον Εβρο, επισκέφτηκε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο ίδιος έσπευσε να χαρακτηρίσει «προγραμματισμένη από καιρό» την επίσκεψή του στα χερσαία ελληνοτουρκικά σύνορα. Ωστόσο, δεν περνά απαρατήρητο ότι συμπίπτει με την ένταση της τουρκικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, τις παραβιάσεις πάνω από περιοχές όπου εκτιμάται ότι υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Οπως συμπίπτει και με την όξυνση της έντασης στην Ουκρανία, γεγονός που γεννά φόβους σε διάφορους παράγοντες για αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο Αβραμόπουλος, «στο εθνικό αμυντικό μας σύστημα, ο Εβρος έχει μια ξεχωριστή θέση. Εδώ είναι η ισχύς του στρατού μας και η εγγύηση της ασφάλειας, της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητας της χώρας. Εχει σημασία, λοιπόν, πέραν των όσων γίνονται στην Αθήνα να είμαστε εκεί όπου πάλλεται η καρδιά των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Ο ΥΕΘΑ επισκέφθηκε την έδρα της 50ής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας στο Σουφλί, στρατιωτικά φυλάκια και τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων». Τον υπουργό συνόδευε ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ