Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΖΩΓΡΑΦΟΥ
Μαζική και δυναμική συγκέντρωση

Ιδιαίτερα μαζική και δυναμική ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσαν οι ΚΟ Ζωγράφου στην πλατεία Γαρδένιας με ομιλητές τον Δημήτρη Αρβανιτάκη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, την Αφροδίτη Ρέτζιου, υποψήφια ευρωβουλευτή με το ΚΚΕ, και τον Ανδρέα Καραβίδα, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Δ. Αρβανιτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει δυνατότητα σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση να μπει ένα γενικό "στοπ" στην ΕΕ και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Να αρχίσει μια αντίστροφη πορεία της ελπίδας για τον ελληνικό λαό. Δίνουμε τη μάχη ως Κόμμα με αισιοδοξία, που γεννιέται από το γεγονός ότι είμαστε το μόνο κόμμα που πριν από 63 χρόνια είπε όχι στην ΕΟΚ που δημιουργούνταν και όχι μόνοι μας. Μαζί με την προδικτατορική ΕΔΑ, όπως οι παλιοί θυμούνται. Δεν ήταν όλοι κομμουνιστές αλλά συμμετείχαν σε αυτόν το συμμαχικό σχηματισμό. Και συνεχίσαμε να παλεύουμε σε αυτήν τη "λυκοσυμμαχία" με συνέπεια. Παλέψαμε και τη μετεξέλιξή της σε ΕΕ».

Γι' αυτούς που λένε πως η αποδέσμευση από την ΕΕ που προτείνει το ΚΚΕ ισοδυναμεί με απομόνωση είπε πως «εμείς μιλάμε για αποδέσμευση με το λαό στην εξουσία. Αυτή η θέση δεν είναι απομόνωση. Απομονωμένος είναι ο λαός μέσα στην ΕΕ. Οι άνεργοι, οι φτωχοί αγρότες μέσα σε αυτή τη "στρούγκα", η χώρα μας, ως σύνολο που καθορίζεται το τι θα παράγεται. Αντίθετα, η πάλη για αποδέσμευση εξασφαλίζει ο λαός να γίνει κυρίαρχος, να κάνει τις επιλογές του, να παράγει για να ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες, με τη δική του διακυβέρνηση, τη λαϊκή εξουσία που λέμε».

Ειδικά για του Ζωγράφου και την κριτική που υπάρχει «από ορισμένους και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που λένε να αντιπαλέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων και ΕΕ αλλά ψηφίστε εμάς, γιατί αν βγει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα κοιτάει να μην πάει στραβά ο ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε πως είναι χαμένη ψήφος και αυτή».

Η Α. Ρέτζιου, με τη σειρά της, είπε πως «επειδή το ΚΚΕ λέει την αλήθεια που προσπαθούν να κρύψουν οι άλλοι με ψεύτικα διλήμματα, επειδή αποκαλύπτει τη στρατηγική τους σύμπλευση σε θεμελιώδη ζητήματα, επειδή αποκαλύπτει ότι τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιούν για την ανάκαμψη των κερδών των μονοπωλίων, καταστρώνουν σχέδια στήριξης των επιχειρηματιών, εγγυώνται την παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ των 27 εκατομμυρίων ανέργων, των 125 εκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στο επίσημο όριο της φτώχειας, επειδή το ΚΚΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για να μην πιαστεί ο λαός στο δόκανο του νέου δικομματισμού, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, εφημερίδες φιλικά προσκείμενες στην αξιωματική αντιπολίτευση αναμασούν τη ληγμένη σάπια καραμέλα που πιπιλούσαν στο παρελθόν ο Γ. Παπανδρέου και ο Πάγκαλος και άλλοι, ότι το ΚΚΕ κάνει πλάτες στη ΝΔ και άλλα παρόμοια φαιδρά. Τους απαντάμε σε "τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει"».

Από την πλευρά του, ο Α. Καραβίδας επεσήμανε πως «ακούμε συχνά να μας λένε ότι ο τωρινός δήμαρχος είναι άφαντος, ανύπαρκτος και δεν άφησε έργο. Ολοι οι σημερινοί ανεξάρτητοι υποψήφιοι στήριξαν το υπαρκτό αντιλαϊκό έργο του και κάποιοι θυμήθηκαν να αποχωρήσουν λίγους μήνες πριν τις εκλογές, αφού πριν μαζί, ως μέλη της διοίκησης, είχαν στηρίξει τα πάντα», ενώ υπενθύμισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην εφαρμογή των ελαστικών εργασιακών σχέσεων στο δήμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνη διέξοδος για το λαό η ρήξη με την εξουσία του κεφαλαίου και με όλες τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (2017-04-15 00:00:00.0)
«Εγώ το αγαπώ αυτό το εγχείρημα»… (2015-08-26 00:00:00.0)
Φτιάχνοντας άλλοθι... (2015-07-02 00:00:00.0)
Γιατί σκούζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ; (2015-04-03 00:00:00.0)
Για τους δήθεν «αντισυστημικούς επαναστάτες» στα πανεπιστήμια (2014-04-27 00:00:00.0)
Για τη στάση των άλλων δυνάμεων απέναντι στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ (2012-10-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ