Τετάρτη 14 Μάη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΗΣ 2014
ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
«Χτυπήστε» τον αντίπαλο με ψήφο στο ΚΚΕ

Να πυροβολήσουν το θηρίο στη καρδιά ενισχύοντας, ψηφίζοντας το ΚΚΕ. Ετσι ο λαός θα πάρει τα πάνω του και θα γίνει ικανός να ανατρέψει τους πάντες και τα πάντα. Με αισιοδοξία, με ψηλά το κεφάλι, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ μέχρι τις κάλπες, ενιαία σε δήμο, περιφέρεια, ευρωεκλογές.

Αυτό το κάλεσμα απηύθυναν από το βήμα της προεκλογικής συγκέντρωσης του Κόμματος στις Σέρρες, χτες βράδυ, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, υποψήφιος ευρωβουλευτής, η Τιμοθέα Ρακιτζή, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Σερρών, και ο Νίκος Καρύδας, υποψήφιος Δήμαρχος Σερρών.

Αποκαλύπτοντας την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και ποιον ωφελεί, ο Σ. Ζαριανόπουλος, αναφέρθηκε στην περίπτωση του αγωγού φυσικού αερίου TAP που περνά και από το νομό Σερρών και η ΝΔ έκανε σημαία της ανάπτυξης. Οπως είπε, οι θέσεις εργασίας που υπόσχονται θα είναι ελάχιστες, για λίγο χρόνο και με μισθούς ψίχουλα, ενώ τα κέρδη για τον επενδυτή θα είναι πολλά. Κάλεσε το λαό να ζυγίσει τις επιπτώσεις: «Καταστροφή μεγάλων καλλιεργήσιμων εκτάσεων για να περάσει ο αγωγός, χωρίς κανένα όφελος στην τιμή του αερίου για τους εγχώριους καταναλωτές. Σοβαροί κίνδυνοι ατυχήματος με ευρύτερες επιπτώσεις. Εμπλοκή της χώρας μας συνολικά στους διεθνείς σκληρούς ανταγωνισμούς για την Ενέργεια και τους δρόμους μεταφοράς της για την οποία ξεσπάνε πόλεμοι, όπως σήμερα στην Ουκρανία. Ζυγίστε τι αξίζει, τι θυσιάζουμε, με ποιο αντάλλαγμα».

Αναφέρθηκε στους χιλιάδες εργαζόμενους στο νομό που πετάχτηκαν στην ανεργία από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν και πήγαν στη Βουλγαρία ή άλλες χώρες, επιδοτημένες από την ΕΕ, γιατί εκεί βρήκαν μικρότερο μεροκάματο και γιατί έτσι υπηρετείται η ανταγωνιστικότητα της ΕΕ. Στις επιπτώσεις από το δρομολογημένο κλείσιμο του εργοστασίου Ζάχαρης στο πλαίσιο των αποφάσεων της ΕΕ, τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους τευτλοπαραγωγούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσκυνά το μνημόνιο

Σχολιάζοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτερο μισθό, ο Σ. Ζαριανόπουλος τόνισε: «Οσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε πιο κοντά στις εκλογές, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διαπιστευτήρια στην ΕΕ και το κεφάλαιο. Ταυτίζεται και με το δήθεν μεγάλο αντίπαλό του, τη ΝΔ, και με τα μνημόνια που δήθεν καταγγέλλει. Τώρα πια ομολογεί ότι θα τα σεβαστεί μέχρι κεραίας. Τι άλλο από εφαρμογή του μνημονίου είναι η διατήρηση των μισθών στα σημερινά επίπεδα;

Ο ΣΥΡΙΖΑ προχτές άλλαξε ακόμα και την υπόσχεσή του για την αποκατάσταση των κατώτερων μισθών. Διευκρίνισε ότι θα επαναφέρει τον κατώτερο μισθό ΜΟΝΟ για όσους έχουν προσληφθεί την τελευταία 4ετία μέσα στην κρίση και έχουν σήμερα τη δουλειά τους. Για πόσους μιλάμε; Για 20.000-30.000 και αν, όχι παραπάνω. Και τι θα γίνει με τους πάνω από το 1,5 εκ. που τους πετσόκοψαν το μισθό στο σημερινό κατώτατο με νόμους, με ατομικές συμβάσεις, με συλλογικές συμβάσεις που υπέγραψαν και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ; Στα ίδια.

Να πώς εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκατάσταση των μισθών και το σκίσιμο του μνημονίου. Δεν είναι σκίσιμο, είναι κορνίζωμα, το κάνει εικόνα και το προσκυνά.

Γι' αυτό παίρνει εύσημα από τον πρόεδρο των βιομηχάνων, το, Δασκαλόπουλο, και τον εφοπλιστή Μαρινάκη που δηλώνει και υποψήφιος ψηφοφόρος του.

Οσο χάος χωρίζει τον εργάτη από αυτούς, τους βιομηχάνους και τους εφοπλιστές, άλλο τόσο πρέπει να τους χωρίζει από τα αγαπημένα τους παιδιά, όπως ο κ. Τσίπρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ